İzmir Aliağa Şakran T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde dün yaşamını yitiren ağır hasta tutsak Abdülrezzak Şuyur’un cenazesi memleketi Siirt'te gönderilmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürüldü. 

Cenazeyi teslim almak için Şuyur'un ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD), İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (Ege-Tuhayder) üyeleri sabah saatlerinde Bayraklı'da bulunan Adli Tıp Kurumu önüne geldi. Şuyur'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Menderes ilçesi Görece Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne götürüldü. Burada cenaze işlemleri tamamlandıktan sonra Adnan Menderes Havaalanı morguna götürüldü. 

Cenaze yarın saat 12.30’da Kargo Uçak ile Batman Havalimanı'na gönderilecek. Buradan da Siirt’e götürülerek, merkez ilçede bulunan Şeyh Musa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

15 GÜN HABER ALINAMADI

İki hafta önce Şuyur ile görüşen kardeşi Muhsin Şuyur kardeşinin vefat edecek durumda olmadığını ifade ederek, ölümünün şüpheli olduğunu söyledi. Şuyur, “Görüştüğümde hem psikolojik hem fiziki olarak durumu iyiydi. Kanser beni zorlamıyor, tedavi olursam geçer demişti. 15 gün önceki görüşmeden sonra kendisinden hiç bir şekilde haber alamadık. Cezaevini aradığımızda da telefonu meşgule alıyorlardı. En son dün açık görüşüne geldik. Önce bize görüştüremeyeceklerini söylediler. 1 saat sonra arayıp Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıklarını söylediler. Hastaneye giderken yolda yaşamını yitirdiği bilgisini aldık" dedi.(İzmir/MA)