"Çıplak arama" gibi uygulamaları gündeme getirdiği için iktidarın hedefi haline gelen ve bunun üzerine milletvekilliği apar topar düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Şehir Hastanesi’nde anjiyo olan Gergerlioğlu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tedavisi devam eden Gergerlioğlu’nun, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Gergeriloğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” paylaşımında bulundu. 

DARP VE KÜFÜR

Gergerlioğlu'nun son durumuyla ilgili bilgi veren avukatı Bişar Abdi Alınak da Gergerlioğlu’nun yüksek tansiyon hastası olduğunu belirtererek, “Doktor sağlık durumunu gözetebilmek için kendisini yoğun bakıma aldı. Yaşadığı olaylardan ötürü çok gergindi ve durmadan susadığını ifade etmeye çalışıyordu. Memleket yine bu yaşta hasta mahpuslara döndü" dedi. 

Gergerlioğlu'nun gözaltına alındığı sırada polisler tarafından darp edildiği görüntülere yansımıştı. Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu'ya ait darp raporunu da paylaştı. Raporda, "sol baş parmak eklem dış yüzünde yırtık, dirsek içi ve boyunda kızarıklık ve nefes darlığı" gibi doktor gözlemleri yer aldı.

Öte yandan Gergelioğlu, polislerin yumruk atma tehdidinde bulunduğu ve kendisine küfürler ettiğini aktardı.