Antep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Antep Müzesi’nde arkeolog olarak görev yaparken gördüğü baskı sonucu yaşamına son veren Merve Kaçmış’ın, arkasında bıraktığı mektupta yer alan iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında müze müdüresi görevden uzaklaştırıldı.Sanat tarihçi K.K. ve arkeolog A.B.'nin de uzaklaştırıldığı öğrenildi. 

2 yıldır görev yaptığı Antep Müzesi'nde “kayıp” olduğu anlaşılan 150-200 adet tarihi eseri usulsüz şekilde üzerine geçirmesi konusunda müze müdüresi E.Ö., tarafından sistemli biçimde mobbing ve işten atmayla tehdit edilen Kaçmış’ın yaşamına son vermesinin ardından, Antep İl Kültür Müdürlüğü, olayın araştırılması için Bakanlık’tan müfettiş talebinde bulundu. Müdürlüğü’n talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müfettişler görevlendirildi. Müfettişlerin başlattığı araştırma sonrası müze müdüresinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Konuya dair Kültür ve Turizm Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Bakanlık Kaçmış’ın yaşamına son vermesiyle ilgili "Gaziantep Müzesi Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak görev yapan personelimiz Merve Kaçmış'ın Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır" açıklamasında bulundu(MA)