Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından AKP ilçe başkanının kardeşi Tahir Güven’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ı hedef gösterdi.  Soylu, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç’i, "YPS üyesi" ilan ederek Kaçmaz’ın evinde yakalandığını iddia etti.

Dinç ve beraberindeki kişinin, 7 Aralık’ta saat 22.50 sıralarında Dicle Mahallesi Eski Hastane Caddesi kavşağında durdurularak gözaltına alındığı öğrenilirken, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'la aynı evde kalan babası Mehmet Kaçmaz, Bakan Soylu’nun söylediklerini komplo olarak değerlendirdi. 

'SOYLU OĞLUMA KİN TUTTU'

Baba Kaçmaz, Soylu'nun iddiasını yalanlayarak şunları anlattı: "Süleyman Soylu'nun bize attığı iftira ve yalandır. Ne polis ne de bir başkası bizim eve gelip bizi rahatsız etmemişlerdir. Bahsedilen kişiler evimizde gözaltına alınmadı. Polisler bizim evin görüntüsünü vermiş olabilirler ama benim evimin içerisine girip baskın yapılmadı. Biz evdeydik ve böyle bir şey görmedik. Benim oğluma ve aileme iftira atıyorlar. Hüseyin Meclis’te ona dönük konuştuğu için Soylu kin tuttu ve o yüzden şimdi bu iftirayı atıyor. Bahsedilen kişiler Dörtyol'da akşam gözaltına alındı. Bahsi geçen kişiler bir lokantada görülmüşler. Polisin dörtyolda gözaltına aldığı kişiyi nasıl Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladım diyebiliyor? Bu yalandır. Eğer bahsettiği gibiyse o zaman neden beni ve çocuklarımı kameraya almadı? Eğer doğruysa evimin kamera görüntülerini yayınlasın." 

'İFTİRA ATIYOR'

Soylu'nun aileleri birbirine düşürmek için böyle bir iftiraya başvurduğunu söyleyen Kaçmaz, "Gözaltına aldığı kişilerin de bu durumla alakası yok. Soylu insanları birbirine kırdırtmak için bunları yapıyor. Milleti buna inandırıp bütçeyi bu şekilde kapatmak istiyor. Ben Tahir Güven'in ailesine de sesleniyorum; böyle bir şey yok. İftira atıp bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar" dedi.