Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan “Kayyım rektör” protestolarına destek vermek için Hacettepe Üniversitesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Aşağı Bakmıyoruz Üniversiteler Bizimdir!” pankartı açıldı.

BOĞAZİÇİLİLER YALNIZ DEĞİL

Ortak bir irade ile gençliğin kendisini geleceksizliğe mahkum edenlere karşı büyük bir güçle direndiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: “Başta Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olmak üzere, biz üniversite gençliği, üniversitelerimizin baskı ve tahakküm aracı olmasına müsaade etmeyecek, Boğaziçili arkadaşlarımızı haklı direnişlerinde asla yalnız bırakmayacağız.”

TÜM ATANMIŞ REKTÖRLER GİDECEK

Muhalefete de seslenilen öğrenciler, “Boğaziçi'ndeki polis ablukası kaldırılana, gözaltında, ev hapsinde ve tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımız serbest bırakılana, hiçbir LGBTİQ+ öğrenci nefret söylemi ve şiddete maruz kalmayana, yalnız Melih Bulu değil, tüm atanmış rektörler üniversitelerimizi terk edene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye belirtti. (Ankara/MA)