Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'nin Tokat mitinginde konuştu. Emeklilere yine banka promosyonunu anlatan Erdoğan, zam kapısını bir kez daha kapattı, "Fiyat istikrarı sağlanmadan yapılan maaş zamlarının cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz" dedi. Erdoğan Çorum mitinginde yaptığı konuşmada ise "ne yaptığımızı iyi biliyoruz" diyerek enflasyonu düşürecekleri vaadini verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobanê’den geçer DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobanê’den geçer

Erdoğan diğer illerde olduğu gibi Tokat'taki seçim mitinginde de İstanbul için oy istedi. 

"Birileri ülkemizi elindeki kazanımlardan etmek için tökezlememizi bekliyor. Akıl ve vicdan sahibi olan herkes biliyor ki mesele Tayyip Erdoğan değil, AKP değildir, Cumhur ittifakı değildir. Mesele doğrudan Türkiye'dir, Türk milletidir" diyen Erdoğan muhalefeti hedef aldı. DEM Parti'yi "örgüt aparatı" olmakla suçlayan Erdoğan, "Bu parti Ankara'daki genel merkezinden değil, İstanbul'daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil'deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetiminin önce hem ülkeye hem millete hatta hem de kendi tabanına siyasi irade sahibi olması gerektiğini ispatlaması gerekiyor. CHP'nin böyle bir parti ile yol yürüme, belediye başkanlığı verme, belediye bürokrasisini paylaşma hesabına girmesi anlaşılır gibi değil" sözlerini sarfetti.

EMEKLİYE YİNE "BANKA PROMOSYONU" DEDİ

Erdoğan'ın konuşmasından emeklilere yine "müjde" çıkmadı. Banka promosyonlarını anlatmaya devam eden Erdoğan, "Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zamlarının daha cebe girmeden nasıl erdiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var önümüzdeki yıldan itibaren çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünü eskisinin üstüne çıkartmaya başlayacağımıza inanıyorum." iddiasında bulundu. 

ENFLASYON MESAJI: "NE YAPTIĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ"

Erdoğan Tokat'ın ardından partisinin Çorum mitingine katıldı ve burada da benzer açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerle ilgili yine gündeminde İstanbul ve Ankara olan Erdoğan, Çorumlulara bu şehirlerdeki akrabalarını arayıp oy istemeleri çağrısı yaptı. Erdoğan yoksullukla boğuşan emeklilere burada da bir çözüm sunmadı, yaptıkları bayram ikramiyesi artışını ve banka promosyonu anlaşmaları ile övündü.

Erdoğan enflasyonu tek haneli oranlara indireceklerini savunarak şu ifadeleri kullandı: "Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüşün yaşandığını inşallah hep birlikte göreceğiz. Enflasyonun düşmesi demek pastanın büyümesi demektir. Pastanın büyümesiyle, imkanlarımız genişleyecek bundan da 85 milyonun tamamı istifade edecektir. Biz işte bunun çabasındayız. İşte bunun derdindeyiz. Kelebek ömürlü geçici rahatlamalardan ziyade milletimizin tüm fertlerinin refahını kalıcı olarak artırmayı hedefliyoruz. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız ve güçlü kadromuzla, hükümet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz."