Erciş’te 20 Mart’ta kutlanacak olan Newroz’un hazırlıkları tamamlandı. Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Bayram Çiçek, "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" (Özgürlük ve Başarma zamanı) şirayıyla düzenlenecek olan kutlamaya tüm ilçe halkını davet etti.

Erciş'te AKP'nin İtiraz Ettiği Sandıkta DEM Parti'nin Oyları Yükseldi Erciş'te AKP'nin İtiraz Ettiği Sandıkta DEM Parti'nin Oyları Yükseldi

Ekran Resmi 2024 03 18 18.19.41

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA)’nın öncülüğünde hazırlıkları tamamlanan Erciş Newrozu, 20 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Sahil Kent Mahallesinde bulunan Deniz Feneri miting alanında kutlanacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce yurttaşın katılması beklenen Newroz’a dair değerlendirmelerde bulunan Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Bayram Çiçek, Kürtçe yaptığı açıklamada, "savaşlara karşı barış talep eden halkların serhıldan ruhuyla  Newroz ateşini yakmaya davet ediyoruz" dedi.

"BARIŞ TALEBİMİZİ HAYKIRACAĞIZ"

Türkçe açıklamayı yapan Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü  Mine İşleyen ise, "Cezaevlerinde uygulanan tecrit ve izalasyona karşı, Rabe dema azadî û serkeftinê ye sloganlarıyla barış taleplerimizi güçlü bir şekilde haykıracağımız Newroz etkinliğine tüm halklarımızı davet ediyoruz," dedi.

Newroz kutlamasında DBP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, Erciş Belediyesi Eşbaşkan Adayları Güler Temel ve Baran Bilici birer konuşma yapacak. Newroz ateşinin yakılması ile birlikte ünlü Kürt sanatçı Şehrîbana Kurdî, Arsisa müzik grubu ve süpriz sanatçılar sahne alacak.