Van'ın Erciş ilçesinde belediye işçileri açlık sınırı seviyesindeki maaşlarına yapılan zammı az buldu. Bağlı oldukları sendikanın öncülüğünde bir araya gelen işçiler maaş ve çalışma koşullarındaki adaletsizliğe dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, diğer ilçelere göre belediye personelelerinin maaşlarının en az 36 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek teklif edilen rakamla "Erciş Belediyesi işçileri olarak, sefelete sürükleniyoruz" dedi.

'YAŞANILABİLİNİR BİR ÜCRET TALEP EDİYORUZ'

Akdeniz, Erciş Belediyesi işçilerinin, Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer 11 ilçe belediyesinde imzalanan toplu iş sözleşmelerinde sağlanan 32.000 ila 37.000 TL arasındaki ücretler ve sosyal haklardaki artışların, Erciş Belediyesi'nde de uygulanmasını talep ettiklerini belirtti. "Erciş Belediyesi emekçileri de bugüne ve geleceğe dair yaşanabilir bir ücret beklemekte ve talep etmektedir," dedi.

KAYUMUN ENFLASYON TEKLİFİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşananlar hakkında da bilgi veren Akdeniz, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu'nun işçilere maksimum 28.000 TL teklif ettiğini ve bu rakamda ısrar ettiğini aktardı. İşçiler bu teklifi, özellikle diğer belediyelerdeki işçilere yapılan ödemelerle kıyaslayarak kabul edilemez buldu. "Sayın Belediye Başkan Vekilimizin enflasyonun altında teklifi üyelerimizi derinden üzmüştür," şeklinde konuştu.

BİZ SADAKA İSTEMİYORUZ"

DEM Parti: Erciş Belediyesi bir cezaevini andırıyordu, halkla birlikte yöneteceğiz DEM Parti: Erciş Belediyesi bir cezaevini andırıyordu, halkla birlikte yöneteceğiz

Açıklamada, Erciş Belediyesi işçilerinin insanca yaşamak ve insan onuruna yakışır bir ücret almak istedikleri vurgulandı. "Biz sadaka istemiyoruz. Alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz," dedi Akdeniz, işçilerin yalnızca hak ettiklerini talep ettiklerini ifade etti. Ayrıca, işçilerin pandemi döneminde bile fedakarca çalışmaya devam ettiği ve Erciş halkına hizmet ettiği belirtildi.

KAYUMA ÇAĞRI YAPILDI

Basın açıklamasının sonunda, Erciş Belediyesi işçileri ve Hizmet-İş Sendikası, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu'nu teklifini tekrar gözden geçirmeye davet etti. Ayrıca, yüksek enflasyon ve Ramazan ayındaki ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurularak, işçilerin haklarının verilmesi çağrısında bulunuldu. "Türkiye'nin en büyük ve en etkin sendikası Hizmet-İş olarak, üyelerimiz insan onuruna yakışır ücret ve sosyal haklara kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz," diyerek sözlerini tamamladı Akdeniz.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 15.07.14 (1)Ekran Resmi 2024 03 21 19.09.51Whatsapp Image 2024 03 21 At 15.07.14 (2)