Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi sonrası eleştirilerde bulunan ve 1 Haziran'da Artı Gerçek'teki söyleşisinde aktif siyaseti bıraktığını açıklayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DEM Parti'ye dair değerlendirmelerde bulundu.

Medyascope'tan Ferit Aslan’ın aktardığına göre, yaklaşan 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili konuşan Demirtaş, yerel seçimlerde bütün tarafların niyetini, yaklaşımını görmeden bir karar vermemek gerektiği görüşünde.

Haberde, Demirtaş’ın “DEM Parti’ye ve bize nasıl yaklaşıldığını görmek istiyoruz” dediği bilgisi yer aldı. Haberde şöyle denildi:

RELATED VİDEO

"Seçimlerde cezaevinde olmaları halinde tutumlarının belli olacağını söyleyen Demirtaş, partisinin tavrının da buna göre şekilleneceğini öngörüyor. Demirtaş’ın, “DEM Parti’nin beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder” dediği aktarıldı.

Halk ve parti ihtiyaç duyarsa devreye girecek

Edinilen bilgiye göre Demirtaş, partisinden bağımsız hareket etmeyecek. DEM Parti’nin yerel seçimler için kararını netleştirmeden önce cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm partililerin görüşünü alacağını belirten Demirtaş, şimdilik sadece gelişmeleri takip ediyor.

Medyascope‘un ulaştığı kaynaklar, Demirtaş’ın, halkın ve DEM Parti’nin ihtiyaç duyması halinde devreye gireceğini söyledi."

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek'te İrfan Aktan'la röportajında, aktif siyaseti bıraktığını açıklamıştı. Demirtaş röportajı duyurduğu sosyal medya paylaşımında ise şöyle demişti:

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

"Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum."