Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), geleneğinden geldiği partilerce daha önce yönetilmeyen ve son iki dönemdir AKP yönetiminde olan Mûş kent merkezinde zafere çok yaklaştı. Kent merkezinde büyük bölümü açılan sandıklarda birinci çıkan parti, yine 3 ilçe ve 2 beldede büyük bir başarıya imza attı. 

Göle düşen otomobildeki 4 kişi yaşamını yitirdi Göle düşen otomobildeki 4 kişi yaşamını yitirdi

Oy sayma işleminin devem ettiği kentte partililer elde ettikleri başarıyı kutlamaya başladı bile. Yansıyan sonuçlar üzerine İl Örgütü binası önünde toplanan partililer, meşaleler yakıp davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. DEM Partililer oluşturdukları araç konvoy ile kentin cadde ve sokaklarında korna çalarak tur attı. Gökyüzünde ise havai fişekler patladı.

Kutlamalar devam ederken, DEM Parti yöneticileri partililerden sonuçlar kesinleşinceye kadar sandıklara sahip çıkmaya devam etmeleri çağrıda bulundu.

KOP

Belediyenin iki dönemdir kayyım yönetiminde olduğu Kop’ta (Bulanık), sandıklardan DEM Parti çıktı. Partililer elde ettikleri zaferi sokaklara çıkıp meşaleler yakarak kutladı. 

MİLAZGİR

Şaibe karışan 2019 seçimlerinde bütün itirazlara rağmen YSK tarafından AKP yönetimine verilen Milazgir’de de (Malazgirt) yine sandıklardan DEM Parti çıktı. Sonuçlar henis kesinleşmemesine rağmen kutlamalara başlanan ilçede partililerde büyük bir coşku hâkim. Parti yöneticileri ise sandıkları sahip çıkılması yönünde çağrılarına devam etti.

GİMGİM

DEM Parti, Gimgim (Varto) ise yine sandıklardan büyük bir farkla çıktı. Her sene büyük bir farkla kazanmasına rağmen ısrarla irade gaspına uğrayan Gimgim halkı, sandıklara yoğun bir katılım sağlayarak yine büyük bir oy farkıyla seçimini kazanarak, DEM Parti adaylarını belediye eşbaşkanı yaptı.