Gazeteci Erdal Sağlam, yerel seçimlere bir ay kala, Ankara kulislerinde şimdiden kabine değişikliğinin konuşulmaya başlandığını yazdı. Sağlam, bazı bakanların kendi istekleriyle, bazılarının da ise başarısız görüldükleri için görevden ayrılacağının konuşulduğunu aktardı.

Ankara kulislerinde 3-4 bakanın görevden alınacağının konuşulduğunu vurgulayan Sağlam, yeni kabinede, Mehmet Şimşek'le uyumlu çalışmanın da etkili olabileceğini ifade etti.

"Henüz çok yaygın olmayan ancak seçimler yaklaştıkça alevlenmesi beklenen bakan değişikliklerine ilişkin söylentilerde görevden alınacakları konuşulan üç-dört bakanın adı sık geçiyor" diyen Erdal Sağlam, 10 Haber'deki 'Kabine değişikliği şimdiden konuşulmaya başlandı' başlıklı yazısında, şu kulis bilgilerine yer verdi:

CHP lideri Özel, eski genel başkan Kılıçdaroğlu ile görüşecek CHP lideri Özel, eski genel başkan Kılıçdaroğlu ile görüşecek

"Ayrılacağına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında Ticaret Bakanı Ömer Bolat geliyor. Bazı kulislere göre Bolat'ın özellikle ihracatçılardan etkilenerek, kurlar başta olmak üzere uygulamadaki sıkı para politikalarına direnç gösterdiği, hatta bazen ekonomi politikalarına ters söylem ve kararlarının olduğuna işaret ediliyor.

Bunun yanında Ömer Bolat'ın bakanlığı nedeniyle kendi özel işlerini çok aksattığından yakındığını, bu nedenle ayrılmak istediğini söyleyenler de var. Hatta konuyu Cumhurbaşkanı'na iletip, affını istediği söylentileri de kulislerde dolaşıyor. Bakan Bolat'ın yanında, haklarında daha az konuşulsa da, Cumhurbaşkanı'nın başarısız gördüğü birkaç bakanın daha ismi geçiyor."