AKP Yozgat Merkez İlçe eski Başkanı Kürşat Kılıç’ın da 7 Mayıs’ta 52 ilde düzenlenen “Narkoçelik-15” operasyonunda gözaltına alınıp tutuklananlar arasında olduğu ortaya çıktı. Kılıç’ın 3 yıl önce makamında uyuşturucu kullandıktan sonra sızmış haldeki görüntüleri ortaya çıkmıştı. Kılıç kendisine komplo kurulduğunu iddia etmişti.

Emniyet, 7 Mayıs'ta 52 ilde "Norkoçelik-15" adı altında 52 ilde operasyon düzenledi. Yozgat'ta gözaltına alınan 13 şüphelinde 10'u tutuklandı. BirGün’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre tutuklananlar arasında AKP Yozgat Merkez İlçe eski Başkanı Kürşat Kılıç da bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Haber alınamayan öğretmen evinde ölü bulundu Haber alınamayan öğretmen evinde ölü bulundu

AKP Yozgat Merkez İlçe eski Başkanı Kürşat Kılıç, 9 Aralık 2021'de sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifasını duyurmuştu. İstifasının ardında, bir videonun olduğu iddia edilmişti. Videoda Kılıç, olduğu öne sürülen kişinin makamında uyuşturucu kullandıktan sonra sızmış halde olduğu görülmüştü. Makam odasındaki masanın çekmecesinde mavi bir poşet içerisinde uyuşturucu madde ve hassas tartı da videoya yansımıştı.

Kılıç, istifası ile birlikte bir açıklama yayımlayarak kendisine komplo kurulduğunu savunmuştu. Videodakinin kendisi olduğunu kabul eden Kılıç, bayıltıldığını ve videonun öyle çekildiğini belirtmişti. Dönemin Yozgat Emniyet Müdürlüğü de Kılıç’a komplo iddialarıyla ilgili olarak bir kişinin tutuklandığını açıklamıştı.