Sabah saatlerinde Şirnak, Mardîn ve Hakkari Mersin'de polis tarafından ev baskınları yapıldı. Evlerin kapıları kırılarak yapılan baskınlarda en az 68 kişi gözaltına alındı. 

Şirnex merkez ve ilçeleri Cizîr (Cizre) Hezex (İdil) ve Silopiya (Silopi) ilçelerinde sabah saatlerinde Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma kapsamında birçok eve baskın düzenledi. Ev baskınları baskınlarda en az 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Kadir Tınç,Harun Üzen, Evin Kurt, Abdurrahman Özmen, Nurullah Kurami, Özgür Kurami, Diyar Çatuk, Hacı Gerden, Şiyar Küçük, Hayran AydınSekvan Duru, Çelik Danker, Ahmet Dansık. 

Gözaltına alınanlardan epilepisi hastalığı bulunan 21 yaşındaki Harun Üzen’in geçirdiği nöbet sırasında dilinin boğazına doğru kaçtığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Üzen, hastanedeki müdahalenin ardından serbest bırakıldı. 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kent genelinde 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttığı öğrenilirken, kentteki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

MARDIN’DE GÖZALTI 

Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit), Qoser (Kızıltepe) ve Nisêbîn (Nusaybin) ilçelerinde de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların sayısı öğrenilmezken, gözaltına alınlarının bazılar şöyle: Şeyhmus Önder, Sevim Kurğa, Azize Alam, Fatime Alam ve Selman Aktaş. 

Gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

HAKKARI

Colemêrg'de yapılan ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sabah saatlerinde başlayan gözaltıların gerekçesi ise öğrenilemedi. 

MERSİN'DE GÖZALTI 

Mersin'de aralarında Sanatolia Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarının da bulunduğu 15’e yakın kişi sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Freni patlayan otobüs kaza yaptı: 2 ölü, 4'ü ağır 32 yaralı Freni patlayan otobüs kaza yaptı: 2 ölü, 4'ü ağır 32 yaralı

Gözaltı gerekçesinin "Örgüt propagandası yapmak" olduğu belirtildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün ve bugün yapılan ev baskınlarında çok sayıda gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı kişilerin serbest bırakıldığı bazılarının da işlemlerinin sürdüğü bildirildi.