Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan’da tarihi bir başarıya imza atarak Büyükşehir Belediyesi ile 3'ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Türkiye'de belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Wan olurken yine kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti oldu. Wanlılar, zaferlerini kutlamak için Musa Anter Barış Parkı’na aktı. Alana gelen on binlerce kişi, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadî” sloganları attı. Alana gelenler ellerinde “Diqelişe xelk mîna wolqanekê”, “Bijî berwedana ciwanan”, “Yok, raydan çıktık biz” pankartları açıldı. 

‘TARİH YAZDINIZ’

Van Gölü’nde boğulma ihbarına giden ekipler 2 cansız beden buldu Van Gölü’nde boğulma ihbarına giden ekipler 2 cansız beden buldu

Saygı duruşunun ardından konuşan DEM İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, “14’te 14 yaparak tarih yazan Wan halkının önünde binlerce kez eğiliyoruz. Wan çok güçlü bir cevap vererek kentini kayyım gaspından kurtarmıştır” dedi. DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, “Türkiye’de tarih yazdınız. Elde ettiğiniz zafer bu mücadelede geri adım atmayacağınızı gösterdiniz. Bu halk artık kayyıma sonsuza kadar son verdi” diye konuştu. 

B B B B B B B B

‘JİN, JİYAN, AZADÎ’ DİYENLERİN BAŞARISI’

Ardından konuşan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bu başarı ‘jin, jiyan, azadî’ diyenlerin, kadınların, gençlerin, annelerimizin başarısıdır. Siz tarih yazdınız. Bugünden sonra sizin daha çok desteğinizi bekliyoruz. Bu kenti kayyımların çöplüğünden temizlememiz gerekiyor” dedi. 

‘BU MEYDAN BİR DAHA KAYYIM ATAMASINA İZİN VERMEYECEK’

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise, “Bu meydan bir daha kayyım atanmasına izin vermeyecektir. Siz cezaevinde olan arkadaşlarımızın onurunu korudunuz. Siz 125 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsakların onurunu korudunuz. Halkımızın iradesine sahip çıktı ve toplumsal barışın önünü açtı. Ortaya çıkan irade barışın yolunu gösteriyor. Bir kez daha çağrı yapıyoruz; halkın barış taleplerini yerine getirin. Bu seçimin kaybedeni yok, hepimiz kazandık. Biz gece gündüz halkımıza layık bir şekilde kentin biriken sorunları birlikte çözeceğiz.  Wan halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Söz veriyoruz sizin onurunuzu koruyacağız” diye konuştu.

Konuşmaların arından Sanatçı Kadir Çat bir konser verdi.