Wan’da Dil Kültür Sanat Araştırmaları Derneği (ARSİSA), İnsan Hakları Derneği (İHD), Tevgera Jinen Azad (TJA),  Kowara Destar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Şanowan’da düzenlenen etkinlikte, Kürtçe dil kurslarından mezun kursiyerlere mezuniyet belgeleri verildi. Etkinlik öncesi salon da “Her dem kurdi li her dere Kurdi, her dem Kurdki her ca de Kurdki”, “Em perwerdehiya bi Kurdi dixwazin” pankartı asılırken, etkinliğe DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile DEM Parti İlçe belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve birçok kişi katıldı.

‘Yaşamın her alanında Kürtçeyi yaşatmalı sahiplenmeliyiz’

ARSİSA Eğitmenlerinden Cemil Arman, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı önemine dikkat çekerek, bir haftadır çeşitli etkinliklerle programlar düzenleyerek dil üzerindeki asimilasyon politikalarına dikkat çekmeye çalıştık. Başta Kürtçe dili olmak üzere her alanda iktidarın baskı politikalarıyla Kürt halkını yıldırmaya çalıştığını ifade eden Cemil, tüm bu politikalara karşı mücadele yürüttüklerini ifade etti. Sadece kurum ve siyasi parti çalışmalarında değil her alanda Kürtçe konuşulması gerektiğini ve Kürtçeye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Cemil, “Her alanda dilimize sahip çıkmalı ve her alanda kendimize dil savunucusu olarak misyon biçmeliyiz” dedi.

Vanlılar İstanbul'da Yayla Şenliği Etkinliğinde Buluştu Vanlılar İstanbul'da Yayla Şenliği Etkinliğinde Buluştu

Kursiyerler alkışlarla mezuniyet belgelerini aldı

Konuşmaların ardından etkinlik Kürtçe dilinden mezun kursiyerlere mezuniyet belgeleri alkışlarla verildi. Ardından etkinlik şiir dinletisi ve çalınan müzikler eşliğinde son buldu.