Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın yönetimi devralması ardından tebrik ziyaretleri için çiçek yerine SMA hastalarıyla dayanışma talepleri sonucu yapılan bağış ile 2 SMA hastası çocuk için tedavi imkanı oluştu. 

  

Van'da İnci Kefali Balığı av yasağı sona erdi Van'da İnci Kefali Balığı av yasağı sona erdi

‘Yaşatmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz’  

Kent Meydanı’nda SMA hastaları için düzenlenen balon uçurma etkinliğine katılan eşbaşkanlardan Neslihan Şedal, "Yamaç bebeğin kampanyası tamamlandı. Bugün yaşadığımız coğrafyanın dört bir yanında bu dayanışma ruhunu güçlendirmek için burada olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün de Yamaç bebeğin ve tüm SMA’lı bebeklerin yaşayabilmesi için buradayız. Bu mücadelemiz bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Yaşatmak için tüm imkânlarımız seferber edeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Wan halkına teşekkür

Daha sonra konuşan Yamaç Evran Artuç’un annesi Müjde Artuç ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, “17 aydır verilen mücadele bugün son buldu. Yamaç kazandı. Van Belediye Eşbaşkanlarımız ve Van halkına çok teşekkür ederim. Tüm gönüllülerimize çok teşekkür ederim. Çok şükür Yamaç kazandı. Daha güzel günler göreceğiz. Herkese tekrar çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SMA hastası çocukların isimlerinin yer aldığı renkli balonlar uçuruldu.