Sonar Araştırma'dan son dakika İstanbul araştırması sonuçları yayınlandı.

İstanbul Araştırmasının sonucunu Sonar Araştırma'nın kurucusu ve Başkanı Hakan Bayrakçı sosyal medya hesabından duyurdu. Araştırma sonucuna göre; CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, rakipi Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un 7 puan önünde yer aldı.

Araştırmanın 26-29 Mart tarihleri arasında İstanbul'da bulunan 39 ilçede 4 bin 288 kişi ile bilgisayar destekli telefonla görüşme ve yüzyüze anket yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi. Araştırmada katılımcılara "31 Mart Pazar günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleirnde ismini sayacağım partiler ve adaylarından hangisine oy vereceksiniz?" diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 47.3'ü "CHP - Ekrem İmamoğlu" derken yüzde 40.4'ü "AK Parti - Murat Kurum" cevabını verdi. Araştırma sonucunda "DEM Parti - Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni"nin oy oranı ise yüzde 2.9 oldu.

gj2hugwweaaz0rs.jpeg

Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz

Araştırmanın sonuçları şöyle:

CHP - Emrem İmamoğlu: Yüzde 47.3

AKP - Murat Kurum: Yüzde 40.4

YRP - Mehmet Altınöz: Yüzde 3.1

ZP - Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3

DEM Parti - Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni: Yüzde 2.9

İYİ Parti - Buğra Kavuncu: Yüzde 2.1

Diğer: Yüzde 1.2