Memur olmak isteyenlerin merakla beklediği KPSS-2023/2 tercih ekranı ÖSYM tarafından açıldı. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, bugünden itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden KPSS tercihlerini yapabilecek. Peki, KPSS tercih ücreti ne kadar? Yerleştirmede hangi KPSS puanı geçerli olacak? İşte KPSS tercih kılavuzu, tercih edilebilecek kadro ve pozisyonlar, nitelik kodları...

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacak.

Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

KPSS TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, 20-27 Aralık 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 20 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve 27 Aralık 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. KPSS tercih yapabilmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmaları gerekiyor.

KPSS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (50,00 TL) yatıracaklardır.

HANGİ KPSS PUANI GEÇERLİ OLACAK?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 18 Eylül 2022, 9 Ekim 2022 ve 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. 

Murat Kimdir Kimdir? Özgeçmişi Murat Kimdir Kimdir? Özgeçmişi

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans
mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.