Gazze ile ilgili “Yola revan olmazsam namerdim” paylaşımı yapan MHP Milletvekili Hilmi Durgun'un, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağındaki faaliyetlerini yürüten Agrosel firmasının sahibi olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail’in dev tarım şirketi Haifa Group'un Türkiye ayağının başında MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun'un bulunduğunu yazdı.

Cihan, X hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen" ifadelerini kullanarak gönderisine Hilmi Durgun’u etiketledi.

GAZZE İLE İLGİLİ PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ

Meclis'te 'kayyım' tartışması: Kayyım atamak gibi bir niyetimiz yok Meclis'te 'kayyım' tartışması: Kayyım atamak gibi bir niyetimiz yok

Öte yandan Hilmi Durgun’un, İsrail bağlantısına rağmen sosyal medya hesabından yaptığı Gazze’yle ilgili paylaşımlar dikkat çekiyor.

Durgun bir paylaşımında, “Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir” ifadelerini kullanıyor.

Durgun, Bahçeli'nin konuşmasına referans verdiği bir diğer paylaşımında ise devletin istemesi, milletin destek vermesi ve şartların da gerektirmesi durumunda Gazze’de insanlık mevziisine girmek için “Yola revan olmazsam namerdim” diyor. 

NE OLMUŞTU?

24 Ekim'de partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, Kudüs, Gazze, Halep ve Kerkük güvende değilse Ankara’nın da güvende olmayacağını söylemişti.

Bahçeli, 24 saat süre verip Türkiye'nin gerekirse İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı askeri müdahalede bulunmasına yönelik açıklamasına gelen "Önden buyur" yanıtları için de şunları söyledi: "Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim."