Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobani Davası’nda karar çıktı. Davada yargılanan eski HDP’li siyasetçi ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ‘devletin birliğini, bütünlüğünü bozma ve terör örgütü kurma’ suçlamalarından beraat etti.

Daha önce davadaki ifadelerinin tutuklamalara gerekçe gösterildiği iddialarıyla gündeme gelen nedeniyle tepki gösterilen Bilgen kararla ilgili ilk açıklamasını X hesabından yaptı. Beraat kararı verilenlerin hedef haline getirildiğini öne süren Bilgen diğer kararlarla ilgili yorum yapmazken şunları yazdı:

“9 kişiye beraat kararı 4 kişiye tahliye çıktı. Kimsenin cezaevinde kalmaması için çabalamak yerine, tahliye ya da beraat alanları hedef haline getirmek nasıl bir psikoloji. Kürt siyaseti ile ilgili olan herkesin yeri cezaevi olması gerekiyor gibi tepkiler veriliyor.

Barış, özgürlük ve demokrasiyi insanca savunmak bu kadar mı zor! Bir kısmı tuzu kuru ve yurt dışından ahkam kesmeyi devrimcilik sanan zevat neden kendileri gelip bedel ödemeyi göze alamıyor? Milletvekili dokunulmazlığına hiç ihtiyaç duymadığım için kendi irademle istifa ettim. İki kez tutuklanıp 17 ay cezaevinde kaldım. Belediye’deki görevime son verildi. İnandığımız değerleri savunmaya, hak savunucusu ahlakıyla siyasi mücadeleye devam edecek, SES’imizi daha da yükselteceğiz.”