Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mûş'un Kop (Bulanık) ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Partililer tarafından Lîz (Erentepe) Beldesi’nde karşılanan Hatimoğulları, oluşturulan araç konvoyu ile ilçeye giriş yaptı. Hatimoğulları, daha sonra halk buluşmasının yapılacağı partilerinin seçim bürosu önüne geldi.

Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz

Burada bekleyenlerce yapılan coşkulu karşılamanın ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.  Partinin Kop Belediye Eşbaşkan adayları Aryan Doğan ve Arafat Kardağı halkı selamlamasının ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları halka seslendi.

‘KAYYIM ZİHNİYETİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Tülay Hatimoğulları, "Bu coşku bizim, bu coşku hepimizin, bu coşku 31 Mart zaferinin coşkusu. Bizler Bulanık’ta defalarca kez kazandık. Bu halk her daim iradesini mücadelesinden yana kendi partisinden yana kullandı. Yine Bulanık’ı kazanacağız, bundan hiçbir şüphemiz yok. Bulanık halkına kayyım atayan zihniyeti bir kez daha sizlerin huzurunda kınıyorum. Haftalardır alanlardayız, Kurdistan ve Türkiye'nin dört bir yanını seçim çalışmaları kampanyası çerçevesinde geziyoruz. Gittiğimiz her yerde çok büyük bir coşkuyla karşılanıyoruz. AKP’ye oy vermiş seçmen bile kayyımcı zihniyetten, kayyumlardan bıktı. Artık DEM Partililer dışındaki halkımız da kayyım zihniyetini kentlerde istemiyor ve inanın ki artık kayyım zihniyetine geçit vermeyeceğiz” dedi.

‘BU HALK 31 MART’TA SANDIKTA CEVAP OLACAK’

Kayyımın gittiği her yeri soyup soğana çevirdiğini söyleyen Hatimoğulları, “Bulanık’ta soyduğu belediyede bir örnektir bizler için. Taşınmazları, arsaları, kurumları her şeyi sattılar. Bizler partimizin 30 yıllık belediyecilik anlayışıyla belediyelerde inşa ettiğimiz, kadın kurumlarını, gençlik kurumlarını kayyım zihniyetleri teker teker sattı ya da isimlerini değiştirdiler. Bütün arsaları, kurumları bakanlıklara devrettiler, çünkü gideceklerini biliyorlar. Değerli halkımız, talancı, gaspçı, kayyımcı zihniyetin artık bu topraklara girmesine izin vermeyecek ve bu talanın cevabını da 31 Mart'ta sandıkta verecektir. Bütün halklara sözümüz olsun ki; bizler belediyeleri aldığımız zaman demokratik ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

HALKA ÇAĞRI: SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM

Hatimoğulları’nın “Halkı açlığa ve yoksulluğa maruz bırakanlara karşı hep beraber sandık başına gitmeye hazır mısınız?” diye sorduğu ilçe halkı hep bir ağızdan “evet” yanıtı verdi. 

Hatimoğulları, bunun üzerine sözlerini şöyle devam etti: “Hırsızlara karşı özellikle sevgili gençlerin sandıklara sahip çıkması gerekiyor. Seçime artık sayılı saatler kaldı. Sizden ricamız bu büyük emeklerin karşılığını hep birlikte çok güçlü bir şekilde alabilmek için sandıklarımıza gözümüz gibi sahip çıkalım.  Bizler oy kullandıktan sonra okul bahçelerinde özellikle sayım başladığı sırada alanları terk etmeyelim ve nöbet halinde olalım. İlçe seçim kurullarının önünü hep birlikte dolduralım, hırsızlara izin vermeyelim. Biliyorsunuz bu hırsızlar kayyım atamayacaklarını bildikleri için kritik kentlerimize taşımalı seçmen yerleştirdi. Askerler ve polisler olmak üzere yüzlerce insanı kentlerimize taşıdılar. Sadece kayyımcı belediyecilik yapmadılar, aynı zamanda kayyım seçmeni taşıdılar. Sizden ricamız başka şehirlerde yaşayan ve oyu Kurdistan kentlerinde olan arkadaşlarınızı, eş, dost ve akrabalarınızı oyunu kullanmaları için ikna edin ve oylarını gelip kullansınlar.”

‘ZAFERİMİZİ DEM AĞACININ ALTINDA DEM’Lİ ÇAYLA KUTLAYACAĞIZ’

Sözlerinin devamında ‘Jin, jîyan ve azadî’ felsefesinin izinde yürüyen bir halk olduklarını belirten Hatimoğulları, “Bu ülkeye barışı ve kardeşliği bu halk gerçekliği getirecektir. Kürt gençleri, Kürt kadınları getirecektir. Bu katılımlar, bu alkışlar İmralı tecridine karşı yürütülen güçlü bir mücadeledir. Bu alkış Kürt halkının ve Kürt sorunun demokratik çözümüne karşı gösterilen bir iradedir. Bu iradeyle beraber 8 Mart’ın ve Newroz’un iradesiyle buluşturduğumuzu bir kez daha hatırlatarak 31 Mart seçimlerine adeta Dehaq’a karşı, firavunlara karşı mücadele eden bir Kawa’nın ruhuyla mücadele etmeye hazır mıyız? Evet, sizde bu coşku ve bu heyecan olduğu sürece hiç kimse değerli halklarımıza diz çöktüremeyecektir. Saray şunu da iyi bilsin ki; bizler kentimizi de kendimizi de demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Mührü DEM ağacının altına vuralım, zaferimizi DEM ağacının altında DEM’li çayla kutlayacağız. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.  

Hatimoğulları, buradaki programının ardından Mûş kent merkezine doğru yola çıktı.