Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in deprem bölgesinde konut yapımına ilişkin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı hedef alan açıklamaları spor camiasının gündemine oturdu. Açıklamalara ilk tepki Fenerbahçe'den gelirken Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da Özbek'e, 'Murat Kurum' göndermesi yaparak tepki gösterdi.

Kürt futbolcu Deniz Naki’den 'Merih Demiral’ açıklaması Kürt futbolcu Deniz Naki’den 'Merih Demiral’ açıklaması

Özbek, katıldığı bir organizasyonda "Biz, TOKİ ile bir anlaşma yaptık. 300 konutu biz karşıladık. Bölge insanı çok kötü durumda. Kahramanmaraş'taki temel atma töreninde rakiplerimize seslendim: 'Yeşil sahada geçemiyorsunuz bari bu konuda bizi geçin' dedim. Ey Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar! 100 tane gelin siz yapın. Biz 100 konut için anlaştıysak siz 150 konut için anlaşın" ifadelerini kullandı.

7678768879Jpg T Sa O8 Edej U Sx W Q B H Tj F G Q

FENERBAHÇE: UTANÇLA TAKİP ETTİK

Özbek'in açıklamalarına tepki gösteren Fenerbahçe, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Dursun Özbek’in Kulübümüzü de hadsizce hedef aldığı, 'Ey Fenerbahçeliler, ey Beşiktaşlılar. Bölge insanı çok kötü durumda. Biz bugün temel atma törenine geldik TOKİ'yle. 100 tane de gelin siz yapın. Fenerbahçeliler 150 yapın, bizi burada geçin. O ki yeşil sahada geçemiyorsunuz, burada geçin' sözlerini utançla takip ettik.

Binlerce canımızı kaybettiğimiz, ülkemizin yaşadığı en büyük acılardan biri olan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız, renkleri, ayrılıkları, kavgaları bir kenara bırakıp omuz omuza bölgedeki insanlarımıza bir nebze destek olmayı amaçladığımız bir durumda, futbol propagandası yapan bir insanın, insani değerlerini sorguluyoruz."

ARAT'TAN MURAT KURUM GÖNDERMELİ TEPKİ

Siyah beyazlıların, Tüzük Tadili ile İlgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Arat da "Beşiktaşlı bölgeye gitmiş, çocukların başını yanağını okşamıştır. Kendi yanağını okşatmamıştır" diyerek, Özbek'in, AKP'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum ile çekilen fotoğrafına gönderme yaptı.