Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan Onur Gencer'in rehin aldığı parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Saldırgan gözaltına alınırken, partililer bina önünde toplanmaya başladı. Polisler tarafından abluka altına alınan bina çevresinde toplanan binlerce kişi sık sık “Şehit namirin”, “HDP halktır halk burada” ve “AKP halka hesap verecek” sloganları atıyor. 

ANNENİN TEPKİSİ

Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz da parti binası önüne gelerek, öldürülen kızının cenazesini görmek istedi. Polisler, anneye izin vermedi. Anne Poyraz, bunun üzerine, “Bırakmıyorlar cenazemi göreyim, hem katlettiler hem bırakmıyorlar. Ben bir anneyim kimse susturmaya çalışmasın. Kürt halkı hep ayaktadır. Deniz gitti, bin Deniz gelecek” tepkisinde bulundu. 

CHP İL BAŞKANI OLAY YERİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de olay yerine gelerek, HDP’lilere baş sağlığı dileklerinde bulundu. Yücel, olaya ilişkin şunları söyledi: “Mahfuz Güleryüz, bir süredir İzmir emniyetini bu konuda uyardıklarını bir süre önce bana da ifade etti. Eğer böyle bir şey varsa durum çok daha vahim. Emniyetin bu konuda güvenlikten sorumlu, önlem almadıysa burada ihmalin ötesinde bir şeyin olduğunu düşünüyoruz.”(İzmir/MA)

Fotoğraf:HDP çalışanı Deniz Poyraz