AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajı yayımladı. İletişim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı mesajında, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı ziyaretlerin sayısına yer vererek, "Yurt içinde 58 ilimize, bazılarına tekrar tekrar gittiğimiz için toplamda 88 ziyaret gerçekleştirdik. Yurtdışında ise ülkemizi temsilen 14 ülkeye 19 ziyaret yaptık. Bunların yanında Ankara ve İstanbul’da pek çok programa katıldık, pek çok toplantı yaptık, pek çok görüşme gerçekleştirdik. Her biri ülkemizin kalkınma yolculuğunda birer köşe taşı olan yatırım ve hizmetleri milletimizin istifadesine sunduk” dedi.

2019 yılında gerçekleşen 31 Mart seçimlerine atıfta bulunan Erdoğan, tanımadığı seçim sonuçlarına dair şunları söyledi: “31 Mart seçimleriyle önümüzdeki 5 yıl boyunca şehirlerimizi yönetecek belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi ve mahalle muhtarlarımızı belirledik. Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böylece Türkiye, 2023 yılı Haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine kadar kesintisiz bir icraat dönemine girmiş oldu."

OPERASYONLARLA ÖVÜNDÜ

Erdoğan, yeni yıl mesajında ölen sivillere değinmeyerek, “9 Ekim'de başlattığımız Barış Pınarı Harekatı ile terörle mücadele ve ülkemizin güvenliği konusundaki kararlılığımızı fiilen de ortaya koyduk. Bilindiği gibi 2016 yılı Ağustos ayında Cerablus-El Bab bölgesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nı, 2018 yılı Ocak ayında ise Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirmiştik. Böylece 4 bin kilometrekarelik bir alanı DEAŞ'lı ve PKK/YPG'li teröristlerden temizlemiş, 370 bin Suriyeli sığınmacının kendi vatanlarına geri dönmesini sağlamıştık. Barış Pınarı Harekatıyla Rasulayn-Telabyad arasındaki 4 bin 300 kilometrekareye yakın bir alanı daha terörden arındırdık” ifadelerinde bulundu.

LİBYA’YA DESTEĞE YER VERDİ

Türkiye -Libya arasında imzalanan “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ile “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”na da yer veren Erdoğan, Libya’ya asker gönderileceğini de  “Türkiye'yi Akdeniz’den tamamen dışlama projeleri, attığımız son adımlarla tümüyle akamete uğramıştır. İnşallah Libya'daki meşru Trablus Hükümeti'ne vereceğimiz destekle bu anlaşmaların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesini sağlayacağız” sözleriyle savundu.

KANAL İSTANBUL VURGUSU

Erdoğan’ın mesajının devamı şöyle: “Her ne kadar her şey gibi otomobilin de yerli ve millisine tahammül gösteremeyenler çeşitli kulplar takmaya çalışsa da bu projenin milletimiz tarafından benimsenmiş olması başarısının ispatıdır. 2022’nin sonunda satışa sunulacak Türkiye'nin Otomobilini hep beraber heyecanla bekleyeceğiz. Aynı şekilde, ülkemize stratejik ve ekonomik çok büyük katkıları olacak Kanal İstanbul Projemizi de inşallah adım adım ilerletecek ve mutlaka neticeye ulaştıracağız.

Dün Türkiye'yi kaosla, terörle, darbeyle, krizle, istikrarsızlıkla tehdit edenler, bugün attığımız adımlar karşısındaki çaresizliklerini itiraf ediyor, uzlaşma yolları arıyor. Hep söylediğim gibi, bizim en büyük gücümüz birliğimiz, dayanışmamızdır. Bunun için her fırsatta bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz. İnşallah 2020, bunca yıldır verdiğimiz mücadelelerin, yaptığımız fedakarlıkların, harcadığımız emeklerin meyvelerini toplamaya başladığımız bir yıl olacaktır. Bu büyük mücadelede gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum."