Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, 30 Ekim günü Mardin’de yürütülen bir soruşturma kapsamında evinde gözaltına alındı. 2014'te açılan bir soruşturma nedeniyle 13 kişi ile birlikte gözaltına alınan Gökkan, aynı gün gözaltına alındığı Diyarbakır’dan Mardin'e götürüldü, 4 günlük gözaltı kararı alındı. Bugüne kadar toplam 83 kez gözaltına alınan Gökkan ile ilgili Jinnews’in geçtiği haberde, son 5 yılda hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla farklı kentlerde 5 ayrı soruşturma bulunduğu aktarıldı. 

Ayrıca Gökkan’ın Nusaybin Belediye Başkanı olduğu döneme ait ise 200 soruşturma dosyası bulunuyor. Antep, Diyarbakır ve ikisi de Mardin'de olmak üzere 4 soruşturması aynı suçlama olduğu gerekçesiyle Diyarbakır 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından birleştirildi. Gökkan’ın bu dosyasının da diğer dosyalarla birleştirilmesi bekleniyor.

Bugüne kadar birçok siyasi faaliyette yer alan ve TJA’nın son kongresinde Dönem Sözcüsü seçilen Gökkan, ayrıca 2017 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 14 Haziran’da gözaltına alınmış ve 24 Haziran’da da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Gökkan, 27 Kasım 2017 tarihinde görülen ikinci duruşmada serbest bırakılmıştı.