AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mêrdîn’de yarın miting düzenleyecek. Erdoğan’ın mitingi öncesi Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi kayyımı Tuncay Akkoyun’un talimatı ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) billboardları ile kuleboard ve giantboardlar değiştirildi. Qoser (Kızıltepe) ilçesi İpekyolu girişinden Mêrdîn Artuklu ilçesine otogarına kadar olan Erdoğan’ın konvoy güzergahında DEM Parti’nin kiraladığı billboardları söktüren kayyım Tuncay Akkoyun, yerlerine AKP’nin reklamlarını astırdı. 

‘ATANMIŞ KAYYIM SUÇ İŞLEMEKTEDİR’

Yapılanlara DEM Parti Mêrdîn İl Örgütü ve DBP Mêrdîn İl Örgütü sanal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. DEM Parti paylaşımında “AKP hükümetinin atanmış memuru Mardin valisi ve kayyımı hukuksuz, suç işleyerek DEM Parti'nin Mardin ve Kızıltepe ilçesinde bulunan Billboard ve açık hava reklamlarını kapattırarak AKP reklamlarını astırmış. Atanmış kayyım şunu iyi bilsin ki 31 Mart'ta bunun hesabı da sorulacak. Mardin'e atanmış memur vali ve kayyım suç işlemektedir. Hukuk ve yasa tanımazlık yapmaktadır. Bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

‘AZ KALDI GİDECEKSİNİZ’

DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz de "AKP’nin memuru Mardin valisinin yağmalamadığı bir billboard ve açık hava reklam alanları kalmıştı, onlara da hukuksuz bir şekilde saldırıyor. Mardin halkının iradesini gasp eden kayyım, şehir tapulu malıymış gibi davranıyor ve halkın partisine adeta ambargo uyguluyor. Çok az kaldı, gideceksiniz! Bizim olanı almaya geliyoruz!" sözleriyle tepki gösterdi. 

KURUM MÜDÜRLERİNDEN LİSTE İSTENDİ

Öte yandan Erdoğan’ın mitingi öncesi belediye işçilerinin mitinge katılması zorunlu kılınırken, okul müdürleri ve kamu kurumlarına Erdoğan’ın mitingine katılım göstermeleri istendi. Kurum müdürlerinden mitinge katılacak olanların listelerinin hazırlanması istendi.