Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Belçika'ya bağlı Heusden-Zolder kasabasında Kürtlere dönük gerçekleşen ırkçı saldırılar sonrası AKP cenahında yapılan açıklamalara dair yazılı açıklama yaptı. “Brüksel’deki ırkçı grubun sözcülüğünü yapmak gerilime kapı aralıyor” başlığı ile yapılan açıklamada, “AKP’li yetkililer bu saldırıları kınamak ve itidal çağrısı yapmak yerine paramiliter grupların sözcülüğünü üstlenerek gerilimin tırmanmasına kapı aralamıştır” denildi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 21 Mart Newroz kutlamalarının barışçıl ve coşkuyla geçtiği Türkiye’de benzer şekilde Avrupa’nın birçok kentinde de benzer şekilde kutlanması AKP-MHP ittifakının beslediği, eğittiği paramiliter gruplar tarafından hazmedilememiş ve Newroz kutlamasından Brüksel’e dönen Kürt aile üyelerine yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirmiştir. AKP’li yetkililer bu saldırıları kınamak ve itidal çağrısı yapmak yerine paramiliter grupların sözcülüğünü üstlenerek gerilimin tırmanmasına kapı aralamıştır.

IRKÇI GRUBA KARŞI İŞLEM HUKUKİ BAŞLATMALI

Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı

Seçime çok kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde, ırkçı saldırıları seçim malzemesi haline getirerek Avrupa’da yaşayan Kürtleri hedef gösteren her açıklamanın faşizme, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtiyor, iktidar ve yetkililerinin derhal bu yaklaşımından vazgeçme çağrısında bulunuyoruz. Avrupa’da yaşayan tüm halklarımıza da provakasyonlara gelmemeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Belçika yetkilileri, provakasyonu başlatan ırkçı gruba karşı hukuki işlem başlatmasının gerilimi düşürecek önemli bir adım olduğunu tüm kamuoyu önünde belirtmek istiyoruz.”