Kültür ve Sanat

'Çirkin Kral Efsanesi' 3 Şubat'ta Fransa ve İngiltere'de vizyonda olacak

Abone Ol

Yapımcılığını Mehmet Aktaş’ın üstlendiği yönetmenliğini Hüseyin Tabak’ın yaptığı Yılmaz Güney belgeseli ‘Çirkin Kral Efsanesi’, 3 Şubat'ta Fransa ve İngiltere sinamalarında vizyonda olacak.

Sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney‘in hayatını konu alan ‘Çirkin Kral Efsanesi’ (The Legend of Ugly King) dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali’nde yapmıştı.

Hüseyin Tabak’ın Yılmaz Güney’e dair bir senaryo yazma sürecini merkezine alan “Çirkin Kral Efsanesi”, Güney’in ailesi, meslektaşları, hapishane arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve hayatını ele alırken, aynı zamanda Fransa ve ingiltere’deki sinema severlerle ilk kez buluşacak flim arşiv görüntüleriyle de dikkatleri çekiyor.

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, kızı Elif Güney Pütün, kız kardeşi Leyla Demirezen, dostları Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Abdullah Keskiner, Nebahat Çehre, Halil Ergün ve Ahmet Zirek’in yanı sıra usta yönetmenler Michaal Haneke ve Costa Gavras da Güney’in hayatı ve sinemasına dair önemli sözlerle belgeselde yer alıyorlar. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’in ölmeden önceki son röportajları da belgesel de seyirciyle buluşacak.