İZMİR: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir il örgütü, ikametgahı Kürt illerinde olan hareketli seçmeni ok kullanacak bölgelere taşımaya başladı. İzmir'den 500'e yakın hareketli seçmen 10 otobüsle memleketlerine gitmek üzere yola çıktı. 

Ege Bölgesi Hareketli Seçmen Komisyonu Eş Sözcüsü Kadir Baydur, bugün yoğunluklu olarak Amed, Agiri, wan, Merdin, Iğdır, Kars ve Dersim yolcularını gönderdiklerini kaydederek, yarın akşam saatlerine kadar başvuran her seçmeni oy kullanacakları kente taşımaya devam edeceklerini söyledi. Baydur, bir oyun bile dengeleri değiştirebileceğini hatırlatarak, duyarlı olan her seçmenin kendilerine başvurmalarını istedi.

Oy kullanmak için yola çıkan seçmenler ise, kayyum gaspına karşı iradelerine sahip çıkmaya ve rekor kırmaya gittiklerini dile getirdi. 

MUĞLA: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muğla İl Örgütü, oyu Muğla dışında olan seçmenleri bölgelerine taşımaya devam ediyor. Bugün Muğla genelinde 850’den fazla hareketli seçmen memleketlerine gitmek üzere yola çıktı. Hareketli seçmenler, Wan, Êlih, Ağirî, Amed, Mêrdîn, Riha ve Konya gibi illere gönderildi.

Oy kullanmak için memleketine giden Tuncer Erdönmez, “Oyumuzu kullanmak için gidiyoruz. Oyumuzu kendimize veriyoruz” dedi. Muğla’dan Wan’a giden Mehmet Salih Şeker de, “Kendi partimiz için, kendi özgürlüğümüz için oy kullanmaya gidiyoruz. Kendimize oy vereceğiz” diye belirtti.

Gülşah Atabay, “Kendi partimiz için oy kullanmaya gidiyoruz. Kazanmak için gidiyoruz. Bunun için bu kadar yol gidiyoruz, partimize sahip çıkıyoruz. Herkes sahip çıkmalı” ifadelerini kullandı. Nazif Konca,  “Bodrum’dan Wan’a doğru oyumuzu kullanmak için, irademize sahip çıkmak için yola çıkıyoruz” diye aktardı. Ulaş Özgür ise, “İrademize sahip çıkacağız" diye konuştu.

İSTANBUL:  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti’nin (DEM) kayıtları memleketlerinde bulunan seçmenleri sandığa taşımak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında Marmara Bölgesi’ndeki kentlerden binlerce seçmen oylarını kullanabilmek için partiye başvurdu. 

Kızıltepe'de gözaltına alınan 30 kişi serbest Kızıltepe'de gözaltına alınan 30 kişi serbest

Yapılan bu başvurular doğrultusunda kayıt altına alınan hareketli seçmenler memleketlerine gönderilmeye başlandı. 

İstanbul’daki hareketli seçmenler sabah saatlerinden itibaren otobüslerin kaldırılacağı Yenikapı sahilindeki miting alanında toplanmaya başladı. Yolcular ve otobüslerin kalabalığı nedeniyle miting alanını şehirlerarası otobüs terminalini andırdı.

Yapılan ayarlamalar doğrultusunda parti görevlileri tarafından otobüslere bindirilen seçmenler Amed, Rıha, Wan, Agîrî, Şırnex, Çewliğ ve Sêrt kentlerine doğru yola çıktı.

DEM Parti Hareketli Seçmenler Komisyon üyesi Gönül Karman, iki aydır hareketli seçmenlere dair çalışma yürüttüklerini belirterek, İstanbul’dan bugün 4 bine yakın seçmeni memleketlerine taşıyacaklarını söyledi. 

Karman, “İstanbul’dan yaklaşık 100 araç hareket edecek. Sadece buradan değil, Esenyurt, Sancaktepe ve diğer bazı uzak olan ilçelerden de otobüsler kalkacak. Seçmenlerimiz iradelerini koruması için Kurdistan’a gönderiyoruz” dedi.

HAYALİ SEÇMENLERE KARŞI ÖNLEM

AKP ve MHP ittifakı’nın hayalet seçmen taşıdığı merkezlere öncelik verdiklerini belirten Karman, sandık kayıtları memleketlerinde bulunup oy kullanmak isteyen seçmenlerin bugün akşam saatlerine kadar partilerinin il ve ilçe örgütlerine, seçim irtibat bürolarına başvuru yapabileceğini ifade etti. Karman, “Bir seçmenimiz bile olsa göndereceğiz. Bir oy bizim için kritik noktalarda çok şey değiştirecektir. Özellikle kadın arkadaşlarımız gidip sandıkta oylarını kullansınlar” diye konuştu. 

Oyunu kullanmak için partiye başvurup memleketi Sêrt’e gidecek olan Şehmuz Çakar isimli seçmen, “Ben irademi korumaya gidiyorum. AKP’nin bu zulmünden bütün halkımızı kurtarmak için gidiyoruz. Bütün herkesin iradesine sahip çıkmasını istiyorum” diyerek,  herkesi oy kullanmaya davet etti.

Seçmenlerden Oya Sevim “Bir oy, bir oydur. Herkes gidip oylarını kullansın, kendi iradesine ve sandığına sahip çıksın” derken, Azad Çiçek ise “Buradan Kürt ve Türk arkadaşlarıma sesleniyorum. Kimse aslını hiçbir şekilde satmasın. DEM Parti, bizim partimizdir. Hep öyle kalacaktır” diye seslendi.