Saha araştırması için görüştüğü bir kişinin teknik takip altında olduğu gerekçesiyle 23 Mart Cumartesi günü Burgazada’daki evinden gözaltına alınan Barış Akademisyeni Prof. Nükhet Sirman’ın avukatı Fatoş Hacıvelioğlu da dosyaya gizlilik kararı getirildiğini ve gözaltı süresinin bir gün uzatıldığını söyledi.   

Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı

Disiplinlerarası Araştırma ve Danışmanlık (Dissensus Research) tarafından yapılan açıklamada, Sirman'ın 23 Mart günü İstanbul’da gözaltına alınıp Mersin’e götürüldüğü, gözaltı sürecinde de keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı ifade edilmişti

Dissensus Research'ün konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Nükhet Sirman 23 Mart Cumartesi günü, Mersin'de Dissensus araştırma bünyesinde yaptığı saha araştırma sırasında iletişim kurduğu bir kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da, haksız bir biçimde gözaltına alınıp Mersin'e götürülmüştür. İstanbul'da ifade verebilecekken sabah gözaltına alınıp gözaltı süresi uzatılarak gece Mersin'e sevk edilmiştir. Henüz avukatlar dosyayı göremediği için soruşturma hakkında kısıtlı bilgi sahibi olmakla birlikte, çalışma arkadaşımızın araştırma faaliyetleri içinde olduğu kolayca anlaşılabilecekken, soruşturmalara dahil edilip, bu tür tedbirlere başvurulmasını kabul etmiyoruz."