AKP ve MHP'nin, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasının hükümete yönelik komplo girişimine dönüştürülmek istendiği iddiası sonrası Ankara Emniyeti’nde üçü müdür olmak üzere dört polisin gözaltına alındığı belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Gizli tanık S.S'nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir, soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Haber alınamayan öğretmen evinde ölü bulundu Haber alınamayan öğretmen evinde ölü bulundu

NE OLMUŞTU?

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, davanın gizli tanığı olduğu belirtilen Serdar Sertçelik, Ayhan Bora Kaplan tutuklandıktan sonra Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik tarafından "Gel, ifade ver, bildiklerini anlat" denilerek çağırıldı. Kıbrıs'tan gelip ifade veren Sertçelik, "ev hapsi" şartıyla serbest bırakıldı, yurtdışına çıktı. 

Serdar Sertçelik'in sosyal medyada yayılan iki ayrı videosunun emniyet müdürleri hakkında soruşturma açılmasına neden olduğu belirtiliyor. Sertçelik, ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini ve AKP'li bazı yöneticilerin ismini vermesi için zorlandığını iddia ediyor. Söz konusu isimlerse Süleyman Soylu, Mücahit Arslan, Bekir Bozdağ, Hasan Doğan. Polis müdürü Şevket Demircan'ın da gizli tanık olarak ifade verme konusunda Serdar Sertçelik’i ikna etmek için “Bize Temiz Eller Operasyonu’nu sizin ellerinizle başlattığınız haberini verdiler. Oradan pay biç sen” dediği öne sürüldü. MHP’nin de ifadesinde geçmesini istediği belirtilen polis müdürünün, “MHP ile ilgili de patlat, geç” diyerek talimat verdiği iddia edilenler arasında.

Daha sonra Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. İçişleri Bakanlığı da üç ismin görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu. 3 emniyet müdürünün evlerinde dün de arama yapıldı.

BAHÇELİ'DEN "HEDEF CUMHUR İTTİFAKI" AÇIKLAMASI

Yaşanan gelişme sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında olayın "birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo" olduğunu söyleyerek, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da gece geç saatlerde MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Beştepe’de bir araya geldi. Toplantının gündeminde, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili olarak üç polis müdürünün gözaltına alınmasını da kapsayan gelişmelerin olduğu öne sürüldü. Erdoğan'ın cumartesi günü eski içişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüğü ve "Bana ve diğer arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var?" dediği iddia edildi. 

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz" açıklaması yaptı.