Ağrı Belediyesi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den DEM Parti’ye geçti. Oyların yüzde 51’ini alarak seçilen eşbaşkanlar Hazal Aras ve Mehmet Akkuş, seçildikleri günden bu yana sorunların çözümü için aralıksız çalışıyor. Temizlik sorununu her hafta bir mahallede düzenledikleri temizlik kampanyası ile halkla beraber çözmeye çalışan eş başkanlar, alt yapı, su ve yol gibi kentin kangren halini alan sorunlarına da el atmaya başladı.

Arsa ve Akkuş devraldıkları tabloyu Artı Gerçek'ten Şenol BALI`ye anlattı.

BORÇ TESPİTİ İÇİN SAYIŞTAY’DAN MÜFFETİŞ TALEP EDİLDİ

Geride kalan sürede halkla iç içe bir görüntü çizen eşbaşkanlar Aras ve Akkuş, hayata geçirecekleri bazı projelerin hazırlıklarını tamamladı. Eşbaşkanların, belediye borçlarının tespitine yönelik çalışmaları da sürüyor. AKP’li yönetimden kalan borçların tespiti için Sayıştay'dan müfettiş talebinde bulunan eşbaşkanlar, mali müşavirlerden oluşan bağımsız heyet için de başvuru yaptı. Sayıştay müfettişleri 1 Temmuz’dan itibaren, bağımsız heyet ise bu hafta belediyedeki incelemelerine başlayacak.

BELEDİYE HESABINA BLOKE KONULDU, İŞKUR 183 İŞÇİYİ GERİ ÇEKTİ

18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi 18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi

Aras ve Akkuş, 29 Nisan'da AKP döneminden kalan vergi borcu nedeniyle İller Bankası’nın belediyenin 7 milyon TL’lik hesabına bloke koyduğunu, İŞKUR tarafından belediyeye gönderilen 183 işçinin geri çekildiğinii, İl Özel İdare tarafından hibe edilen paletli iş makinesi, çöp toplama aracı ile kanal açma aracının geri alındığı açıklamıştı.

'FİDANLAR BU YIL BİZE DEĞİL AKP’Lİ PATNOS BELEDİYESİ’NE VERİLDİ'

Artı Gerçek’e konuşan Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras, geride kalan sürede enkaz kaldırma çalışması yaptıklarını söyledi. Aras, "Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden fidan talebinde bulunduk. Her yıl belediyeye verdikleri fidanları bu sene vermediler. AKP’li Patnos Belediyesi’ne gönderdiler tüm ağaçları. Biz de fidan alımı için açık ihale yaptık. Yakında bu fidanları alarak dikeceğiz" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-05-10-saat-16-23-47-106dbbd6.jpg

'PROJELER HAZIR, HALKIN FİKRİNİ ALACAĞIZ'

Halkın beklentilerine cevap vermek için birçok projeni hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Aras, "Bulut Mahallesi’nde yıllardır insanlar dereyi ilkel yöntemlerle geçiyor. Köprü projesinin hazırlıklarına başladık. Asfalt çalışmalarına başlamak için kredi çekeceğiz, bunun için meclisten karar aldık. Hayvan barınağı ile ilgili çalışmamız var. Kadınlara dönük çalışmalarımız da var. Kapatılan Kadın Müdürlüğü’nü yeniden açmak için meclisten karar aldık. Tabi, tüm bunları detaylandırırken halka giderek, fikirlerini alarak hareket ediyoruz" dedi.

'REFERANDUMLAR YAPARAK HAREKET EDİYORUZ'

Eşbaşkan Mehmet Akkuş ise ilk günden bu yana sahada olduklarını söyledi. Akkuş, "Ufak ufak referandumlar yaparak hareket ediyoruz. Onlar için bir şey yapacaksak onlara sormak lazım çünkü. Kahvede, dolmuşta veya sokakta halkla beraberiz" diye konuştu.

'HİZMETTE ADALET İÇİN ÇEVRE MAHALLELERDEN MERKEZE DOĞRU GELİYORUZ'

Akkuş, göreve başladıkları günden bu yana yaptıkları çalışmaları da şöyle sıraladı: "Atıl haldeki parkları düzenledik. Alt yapı olmayan, asfaltla tanışmayan veya su sorunu yaşayan mahallelerimiz var. Hizmete buralarda başlayacağız. Çevre mahallelerden merkeze doğru bir hizmet programı önceliyoruz. Hizmette adalet bunu gerektiriyor. Yine devre dışı kalan arıtma tesisini revize ettik. Su hatlarındaki eksiklikleri giderdik. Su sorunu büyük oranda düzene soktuk."

whatsapp-gorsel-2024-05-10-saat-16-23-47-ced8d303.jpg

'SON BİR YILDA YAKLAŞIK 220 PERSONEL ALINMIŞ'

Kendilerinden önceki AKP'li yönetimin seçimden önce çok sayıda personel aldığını belirten Akkuş, "Seçimlerden önce yüzlerce personel alınmış. Siyasi ilişkilerle alınmış çoğu. Encümenin oğlu, birim müdürlerinin oğlu var. Seçimlere 6-7 gün kala 42 kişi işe alınmış. Seçimden 3 ay veya 6 ay önce de almışlar. Yani son bir yıl içerisinde 220’ye yakın personel alınmış. Şu an en fazla 500 personel çalıştırmamız lazımken 705 personel alınmış. İstifa edenler oldu, bizim çıkarmak zorunda kaldığımız 30 dolaylarında personel oldu. Ekonomik olarak zor durumdayız. Buna rağmen ihtiyacı olanları çıkarmamaya çalıştık. Çıkardıklarımız genelde seçimlere birkaç gün kala alınan ve siyasi bağlantısı olanlardı" diye konuştu.