Güncel

Türkiye'de yoksulluğun fotoğrafını 4 çocuklu Kader çizdi

Abone Ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Türkiye'de yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk sorun olmaktan kalktı” dedi ama pandemi sonrasında yurttaşların ne halde olduğunu gösteren bir görüntü de İstanbul’dan geldi. 4 çocuğuyla rutubetli evde yaşam mücadelesi veren Kader’in buzdolabında çocuklara yedirecek doğru düzgün bir şeyi yok. Kader yetkililere sesleniyor: “Çok zor durumdayız.”

Kader Buyur ve 4 çocuğu İstanbul Çekmeköy’de bir gecekonduda kalıyorlar. Kader’in pankreas hastası olan eşi atık kağıt topluyordu, ancak pandemi gelince işsiz kaldı. 4 çocuğun 2 göz odalı yaşadıkları evde doğru düzgün eşya yok, zaten ev de rutubet içerisinde. Kader şimdi çaresizlik içinde, buzdolabında çocuklarına verebileceği yiyeceği bile yok.

Kirasını 4 aydır ödeyemeyen Kader, ANKA Haber Ajansı aracılığıyla yetkililere sesleniyor. “Çok zor durumdayız” diyen Kader, gerisini getirmekte zorlanıyor. Çocuklardan ikisi okul çağında, Ancak uzaktan eğitime ulaşmak onlar için hayal. Genç yaşta 4 çocukla çaresizliğin pençesindeki kader sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.