Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Muğla ve Manisa'da olağanüstü il kongrelerini gerçekleştirerek, yeni yönetimlerini belirledi.

DEM Parti Muğla İl Örgütü’nün, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği kongreye, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli katıldı. Kongre, divan seçiminin ardından saygı duruşuyla başladı. Kongrede konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, 3’üncü Yol mücadelelerine dikkat çekerek, "Partimiz ismi değişse de mücadelemiz değişmez. 3'üncü yolun yolcularıyız. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. HDP’yi kapatma davası var. Bu dava üzerinden hukuku yok etmeye devam ediyorlar. Kapatma davalarıyla bizi yıldırabileceklerini sanıyorlar ancak bu mümkün değil. Onlarca yılın mücadelesini üstlenmiş olan bizler ne yaparlarsa yapsınlar yolumuza devam ediyoruz" diye belirtti. 

'SİLAHTAN BESLENİYORLAR’

Kürt sorununun çözümsüz bırakılmasından kaynaklı yaşanan ölümlere dikkat çeken Temelli, şöyle dedi: “Düzenlerini sürdürmek için Kürtlere karşı bir savaş yürütüyorlar. Her gün Türk ve Kürt çocukları bu ülkede ölüyor. Bu çocukları ölüme sürenlerden hesap sorma zamanı geldi. Bu savaşı bitirebilir, ülke ve Ortadoğu'ya barışı getirebiliriz. Ne zaman cenaze sayısı artsa hemen demokrasi isteyenlere karşı nefret söylemi yükseliyor. Oysa acı ortak acımız, ölenin kimliğinin hiçbir anlamı yok. Bu acıyı durdurmanın yolu barıştan, İmralı'dan, Öcalan'dan geçiyor. Barış için müzakere gerekiyor. Ama sizi biliyoruz. Silahlardan besleniyorsunuz." 

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporları okundu. Daha sonra tek liste ile gidilen seçimlerde Saip Kaya ile Neslişah Çetinkaya, yeni eşbaşkanlar olarak seçildi.