Siyaset

Kılıçdaroğlu: Erdoğan milli güvenlik sorunu

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin sorunlarını temelden akılcı politikalarla çözmek için önce öğretmenlerin sorunlarını çözmek gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çünkü gelecek kuşakları yetiştiren o öğretmenlerdir. Sizi bu toplumun en saygın kişisi yapmak konusunda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. İtibarlı bir meslek haline getireceğiz öğretmenliği. öğretmenlik meslek kanunu olacak. 3 bin 600 ek göstergeyi oyalamadan derhal vereceğiz. Sözleşmeli, kadrolu öğretmen hayır efendim. Öğretmen öğretmendir. Ayrımcılığı tamamen bitireceğiz. 24 Kasım öğretmenler gününde her öğretmenimize bir aylık ikramiye vereceğiz. Helali hoş olsun diyeceğiz. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen var ama öğretmensiz okullarımız var. Köy okullarını tekrar açacağız, Çünkü geliyor gelmekte olan. Söz veriyorum bunların hepsini yapacağız, birlikte, gururla yapacağız. Öğretmeni baş tacı yapmayan bir toplumun gelişme şansı yoktur” dedi.

CUMARTESİ ANNELERİ

Cumartesi Annelerinin 26 yıldır kayıplarını aradığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bari mezar yerini gösterin diyorlar. Çoğu anne bunu görmeden hayata veda etti. Ve bunlar anneliğe yakışır asalet içinde sessizce Galatasaray Meydanı'nda her Cumartesi oturarak haklarını istediler. Tam 699 hafta, 700. haftada baskı kurdular bunları dövdüler ve gönderdiler. Efendim yasaya aykırı gösteri yaptıkları için. Oysa toplantı ve gösteri yürüyüşü silahsız ve saldırısız olmak kaydıyla hiçbir makamdan izin alınmaksızın yapılabiliyor. Ama bu anneleri dövdüler ve gönderdiler, mahkemelere verdiler. Milletvekili arkadaşlarım bu üçüncü duruşmayı izlesinler” ifadelerini kullandı.

‘HEM HALİ HEM SEÇİMİ KAZANACAĞIZ’

Ankara’da hal başkanıyla yaptığı görüşmeden notlar paylaşan Kılıçdaroğlu, “’Biz burada komisyoncuyuz, bizim alacağımız ücreti biz belirlemiyoruz. Yüzde 8 ama bunu da biz belirlemedik. Dolayısıyla bizim fiyatları artırma gibi bir şeyimiz yok. İstesek de yapamayız' dediler. 'Biz suçlanmak istemiyoruz' dediler. 'Bizi hedef sektör haline getirdiler oysa biz yüzde 8'den başka bir kar elde etmiyoruz' dediler. Sonunda şunu söylediler. 'Hali kazanan seçimi kazanır' dediler. Ben de, 'Başkan hiç endişe etme hem hali hem seçimi kazanacağız' dedim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, her saat zam geldiğini belirterek, “Mutfaklarda yangın var dedik. Her gün zam geliyor. Marketlerde saat başı etiket değiştiren elemanlar işe başladı. Öyle bir noktaya geldi ki Türkiye insanlar satış yaparken zarar ediyor. Çünkü yarım saat sonra fiyat değişecek aldığı fiyata kar koyamayacak” dedi.

‘KİM PERİŞAN OLDU’

“Yunanistan'da asgari ücret Türkiye'nin asgari ücretinin 7.2 katı; kim perişan oldu” diyen Kılıçdaroğlu, şunları ekledi: “Türkiye’de asgari ücret 2 bin 825 lira, yoksulluk sınırı 10 bin 385 lira 5-6 yerden maaş alanlar bunu biliyor mu? Asgari ücret tespit komisyonunu toplatın insanlar geçinemiyor dedik. Ama yapmadılar toplayacağız dediler, yapacağız dediler yılbaşını bekliyorlar. Zaman kazanmaya çalışıyorlar. Düne kadar diyorlardı ki efendim Yunanistan mahvoldu, iflas oldu. Yunanistan'da asgari ücret Türkiye'nin asgari ücretinin 7.2 katı. Kim perişan oldu?”

'OĞLUM PARALARI SIFIRLADIN MI?'

İktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Vallahi hırsızları en iyi siz bilirsiniz. 50-60 milyar dolar, 17-25. Ben 17-25 olaylarında 50-60 milyar dolar çalındığını bilmiyordum. Ama her ay 10 bin odlar parayı cebe indiren adam bu rakamı veriyor. Demek ki doğruymuş bunların tamamı. Az bile söylemişiz. 50-60 milyar doları bu arada hiç etmişler. Birbirlerini bunlar gayet iyi bilirler. Alırsın 10 bin doları her ay cebine atarsın sonra kalkar vatandaşa ders vermeye kalkarsın. İnsanın biraz yüzü kızarır. 50-60 milyar doları çaldılarsa, çalan adam belli değil mi? 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' diyen adam kimdi Allah aşkına? Allah konuşturuyor. Mikrofonu bulmuş sözde bize laf atacak ama itiraf ediyor. Siz bizi dolarla terbiye edemezsiniz.’ Valla kardeşim ben sana söyleyeyim seni dolarla terbiye ettiler. Öyle bir terbiye ettiler ki sabah yattın dolar akşam yattın dolar. Ya mezara mı götüreceksin o dolarları” ifadelerin kullandı.

‘TL’Yİ UNUTTULAR’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dair de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Dolarla vatandaşlık satıyorlar, sen buna evet demişsin ve hâlâ alkışlıyorsun. TC vatandaşlığını dolarla satanlara ve onu destekleyenlere ne denir ya! Dolarla vatandaşlık satıyorsun seni terbiye etmişler ve sen buna evet demişsin ve hâlâ alkışlıyorsun. TC devletinde Türk lirası milli paramız iken dolarla avro ile ihale yaptılar. Bunlar gayri milli ve gayri yerliler. Öyle bir terbiye ettiler ki bunları bunlar Türk Lirası'nı unuttular. Kendi vatandaşlarından dolarla borç aldılar. Buna iktisatçılar 'ilk günah' derler. Dolarla öyle bir terbiye ettiler ki kendi vatandaşınızdan bile dolarla borç alacaksınız dediler. Bunlar da emredersiniz dediler. Bu vatandaşların 128 milyar dolarını hortumladılar. öyle bir terbiye ettiler ki tank palet fabrikasını bile Katar ordusuna peşkeş çektiler. 1 hafta içinde alacağız şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Bu dolar baronları bunları öyle bir terbiye ettiler ki TC'deki bankalardaki mevduatın yüzde 58'i dolar ya! öyle bir terbiye ettiler ki bunları bir tahterevalli düşünün bir tarafta dolar baronları bir tarafta tefeciler oturuyor. Dolar çıkınca burası düşüyor, dolar düşünce burası çıkıyor. Kazananlar hep aynı adamlar. Kaybedenler 83 milyon biz. Bu tahterevalliye de son vereceğiz. Birileri sana ‘aptal olma’ dediğinde mektubu alıp yüzüne çarpacaktın… Şimdi efelik yapıyor. Bu millet yutmaz. Sen korkma bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel bir milli güvenlik sorunusun...”