Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kağıthane-Gayrettepe Metrosu’nun açılışını yaptı. Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum da yer aldı. Geçtiğimiz İstanbul yerel seçimleri AKP'nin itirazı üzerine yenilenirken, Erdoğan, "Belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Seçimin bittiği gün sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip hizmetlerimize devam ettik" diye konuştu.

"BİZİM DE HATAMIZ OLABİLİR"

Erdoğan, "Her kul gibi bizim de eksiğimiz, hatamız, kusurumuz,  olabilir. Tüm çabalarımıza, emeklerimize rağmen gerçekleştiremediğimiz hususlar çıkabiliyor ama ülkeye hizmet mücadelesinden asla vazgeçmiyoruz." dedikten sonra muhalefete yüklendi.

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYE SAYGI GÖSTERDİK"

31 Mart 2019'da AKP'nin itirazıyla İstanbul seçimlerinin yenilenmesine rağmen, Erdoğan, seçimin bittiği gün sandıktan çıkan iradeye saygı gösterdiklerini savundu, "Belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Seçimin bittiği gün sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip hizmetlerimize devam ettik. Bu durum İstanbul için de geçerlidir. Şayet İstanbul bugün mevcut durumundan daha geriye gitmediyse bunun nedeni bizim elimizi taşın altına koymamızdır. Şehrin iflas bayrağını çekmesinin önüne geçtik. Bir taraftan belediyeler bir taraftan hükümet olarak biz ikimiz el ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı. 

"SİYASİ BASİRETSİZLİK"

Erdoğan, İYİ Parti'den AKP'ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu'nu "Makam mevki için Eskişehir’i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek." diyerek eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i "acemi genel başkan" ifadeleriyle hedef aldı, "Bu skandal açıklama muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir" dedi.

Erdoğan devamında "Farklı partilerden aday olması oyunmuş, tezgahmış. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız. Birkaç gün öncesine kadar işbirliği görüşmeleri yaptığı partileri daha içtikleri çayın dumanı kalkmadan ihanetle suçlamak tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir." diye konuştu. 

31 Mart İstanbul seçimleri AKP'nin itirazı üzerine yenilenmiş, 23 Haziran'da yapılan ikinci seçimde oy farkı 13 binden 777 bine çıkmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.