Riha’nın merkez Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Demir İzzet Caddesi üzerinden devriye gezen bekçiler Dîyar Mihammed (27) adlı Rojavalı genç ve ismi öğrenilmeyen 2 kişiyi ateşli silahla ayaklarından vurarak yaraladı. İddiaya göre bekçiler şüphe üzerine kimliği öğrenilmeyen 2 kişiyi durdurmak istedi. Bekçilerin dur ihtarına uymayarak kaçan kişiler havaya ateş açtı. Kaçan kişileri kovalama sonucu ayağından vurarak yakalayan bekçiler, olay yerine yakın bir yerde bulunan Dîyar Mihammed’i durdurarak elini havaya kaldırmasını istedi.

Olayın görgü tanıklarının aktardığına göre ellerini havaya kaldırarak “Olayla alakam yok, ben değilim” demesine rağmen bekçiler Dîyar Mihammed’e arkası dönükken iki el ateş etti. Ayağından vurulan Dîyar Mihammed, ters kelepçelenerek bir süre olay yerinden bekletildikten sonra diğer yaralı 2 kişi ile birlikte ambulans ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Hastanede tedavi olan Dîyar Mihammed’in sağlık durumunun iyi olduğu, bekçiler hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.(MA)