Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Agirî (Ağrı) ve Avkevir (Taşlıçay) ilçesinde seçim bürosu açtı.

DEM Parti Avkevir ilçesinde ilk seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. İlçe merkezinde bulunan büro açılışı öncesi  büro DEM Parti ambleminin yer aldığı renkli flamalarla süslendi. Erken saatlerden itibaren büro önüne gelen yurttaşlar davul zurna eşliğinde halaya durdu. Büronun önünde kurulan sahne de flamalarla süslenirken, yerel sanatçılarda DEM Parti’yi konu alan şarkılar seslendirdi.

Çekilen halayların ardından DEM Parti Taşlıçay Belediye Eş başkan adayları Cemile Duman ve Mehmet Ali Budak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından büro açılışı için kurdele kesildi.

Açılışa “Jin jiyan azadî” sloganları alkış ve zılgıtlar eşlik etti. Açılış çekilen halaylarla son buldu.

 DEM Parti Agirî’de de 31 Mart yerel seçimler kapsamında  kent merkezinde seçim bürosu açılışına yüzlerce kişi katıldı. Eski Van Caddesi Fırat Çay Evi önünde yapılan büro açılışı yüzlerce kişinin katılımıyla miting havasında gerçekleşirken, açılışa Belediye Eş başkan adayları Hazal Aras ve Mehmet Akkuş’un  yanı sıra DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık  katıldı. Büro açılışının gerçekleştiği sokak DEM Parti flamalarıyla süslenirken, kurulan sahnede ise yerel sanatçılar söyledikleri şarkılara kitle halaylarla eşlik etti.

Özel-Erdoğan görüşmesi sonrası, İmamoğlu da Erdoğan’la görüşecek iddiası Özel-Erdoğan görüşmesi sonrası, İmamoğlu da Erdoğan’la görüşecek iddiası

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen büro açılışı çekilen halay ve zılgıtlarla son buldu.