Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ön seçimden birinci çıkan, ancak yüzde 50+1 alamadığı için Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekilen Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, ikna oldu. DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı yeniden Ahmet Türk oldu.

Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor

Türk, aktif siyaseti de bıraktığını söylemişti.

Türk’ün bu kararından sonra kendisine adaylıktan çekilmemesi ve aktif siyaseti bırakmaması nedeniyle çok baskı yapıldığı öğrenilirken, DEM Partide sorunu çözmek için görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler ve Ahmet Türk’e geri dönmesi için yapılan baskılar sonuç verdi. Türk’ten sonra en çok oyu alan aday Azad Yıldırım’ın çekilmesi ile Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün açıklanacak. Mardin’de Türk için aday tanıtım toplantısı yapılacak.

Ahmet Türk, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de Mardin Büyükşehir Belediye başkanı olmuş, ancak iki kez yerine kayyım atandığı için toplam 17 ay belediye başkanlığı yapabilmişti