Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında geçtiğimiz 23 Nisan'da Bitlis Tatvan’a bağlı Kıyıdüzüköyü'nde öğretmen olduğunu belirterek tüm köyü "terör yanlısı" sözleriyle hedefe koyan kadın öğretmen hakkında konuştu.

Paylaşımı sosyal medyada tepki çeken öğretmenin görevden alındığı ve sürüldüğü iddialarıyla ilgili a Haber'e konuşan Tekin, bu iddiaların doğru olmadığını, öğretmenin tamamen kendi talebi doğrultusunda ve "güvenlik gerekçesiyle" görev yerinin değiştirildiğini söyledi.

'GÜVENLİK GEREKÇESİYLE'

Tekin'in açıklaması şöyle:

"Öğretmenin bahsi geçen olay kamuoyuna yansıdıktan sonra bakanlığın aldığı tedbirleri sansasyonel biçimde kamuoyuyla paylaşan yaklaşımları iyi niyetli bulmuyorum. İki tür paylaşım oldu. Bir gazete "açığa alındı" diye, bir grup kişi de "öğretmen sürüldü" diye. Bu tür yalan haberlere itibar edilmemesini istiyorum.

4 ilde 68 gözaltı 4 ilde 68 gözaltı

Doğrusu şu: İl müdürümüz, personel genel müdürümüz öğretmen arkadaşımızla iletişime geçti. Herhangi bir nahoş olayla karşı karşıya kalmaması adına, kendisinin talebi üzerine istediği başka bir okulda görevlendirildi."

Tekin, "Görevden alınma sebebi güvenlik gerekçesiyle mi?" sorusuna da "Aynen öyle" diye cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzüköyü’nde öğretmenlik yapan Ayşegül Avcı, 23 Nisan'da öğrencileriyle yaptığı etkinliği sosyal medyada paylaşmış, paylaştığı fotoğrafa yazdığı not ise tepki çekmişti.

ekran-goruntusu-2024-05-03-222116.jpg

Avcı, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan'da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum.