Amedspor şampiyonluğu kutlanıyor Amedspor şampiyonluğu kutlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta 80 puanla lider olan Amedspor, şampiyonluk maçına çıkıyor. En yakın rakibinin üç puan ve 10 averaja farkla son haftaya lider giren Amedspor, bugün kendi sahasında oynayacağı Menemenspor maçında berabere de kalsa şampiyonluğunu ilan edecek ve 12 yıl aranın ardından TFF 1. Lig'e yükselecek. Kentin tek gündemi olan maç öncesinde Diyarbakırlılar ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı şampiyonluk heyecanını Artı Gerçek'e anlattı.

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI

İki hafta önce Iğdırspor maçı öncesi meydana gelen bilet krizini engellemek amacıyla tüm biletler dün Diyarbakır Stadyumu'nda satışa çıktı. Amedspor, şampiyonluk maçı için özel bilet de bastı. Özel tasarlanan biletler 1000 TL'den satışa sunuldu.

'EN AZ 100 BİN KİŞİLİK TALEP VAR'

Artı Gerçek'e konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, şampiyonluğu yüzde 99 garantilediklerini dile getirdi. Sezonu galibiyet ile kapatmak istediklerini vurgulayan Elaldı, "Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Yoğun bir talep var. Bu taleplerin de önüne geçemiyoruz. Geçen Iğdır maçındaki gibi ciddi bir talep var. Bu konuda bütün taraftarlarımızdan, camiamızdan tolerans bekliyoruz, doğabilecek sorunlardan dolayı. Çünkü 40 bin kişilik stadımıza yine en az 100 bin kişilik talep var. Bu sebepten dolayı da birtakım sorunlar çıkabilir. Ama biz sezonu galibiyetle, şampiyonlukla kutlamak istiyoruz" dedi.

'KARABORSA BİLETLERE KARŞI ÖNLEM ALDIK'

Iğdırspor maçı öncesi ortaya çıkan karaborsa, sahte biletlerle ilgili önlem aldıklarını anlatan Elaldı, "Karaborsa biletlerin önüne geçmek biraz zor. Bu hafta biraz daha farklı bir sistemle biletleri ürettik. Kişilerin alıp bilet yapmaması için maç gecesi satışa çıkaracağız. Böyle bir önlem aldık. Karaborsaya düşmemesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Ama nihayetinde bu tür vakalar dünyanın her yerinde oluyor" diye konuştu.

KUPA TÖRENİ YAPILMAYACAK

Yarınki Menemen maçından elde edilecek galibiyetin ardından kupa töreni yapılmayacağını aktaran Elaldı, "Kupayı matematiksel olarak garantilediğimiz zaman kupa öyle geliyor. O sebepten dolayı kupa töreni yapılmayacak. Biz de iki haftadır kutlamaları doyasıya yaptık. Bu maçtan sonra da bir kutlama programımız yok. Tabii stadın içindeki geleneksel kutlamalar yapılacak. Geleneksel şampiyonluk söylemleri yapılacak. Ondan sonra tabi ki maç sonunda sakin bir şekilde kutlamalarımızı yapacağız" dedi.

'AMEDSPOR ENDÜSTRİYEL FUTBOLA KARŞI OLANLARIN TAKIMIDIR'

Amedspor Barikat Taraftar Grubu Sözcüsü Hidayet Akboğa da "Görkemli bir kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu ülkede en büyük takım olacağız. Bu iddiamızı gerçekleştirdikten sonra dünyada büyük bir takım olma yolunda gideceğiz. Çünkü bir halk takımıyız. Bundan dolayı daha büyük bir coşku ve sahiplenme var. Amedspor ötekilerin, endüstriyel futbola karşı olanların takımıdır" dedi.

'KULÜBÜN HER ZAMAN YANINDA OLALIM'

Diyarbakır ve bölge halkına Amedspor'u sahiplenme çağrısında bulunan Akboğa, şöyle dedi:

"Amedspor potansiyeline yeni erişmeye başlıyor. Bu noktada bizim artık konsolide bir yapı haline gelmemiz gerekiyor. Profesyonel olarak sahip çıkmak lazım. Sadece iyi günde değil, her zaman yanında yer alalım. Küfre ve cinsiyetçiliğe karşıyız. Tüm Amedsporluların bu ilkelere sahip çıkmasını istiyoruz. Serkeftin (başarılar) diyoruz."

Bilet fiyatlarına yönelik tepkilere de yanıt veren Akboğa, "Fiyatlara tepki var anlıyoruz ama bu kulübünde maddi sıkıntıda olduğunu söylemek istiyoruz. Bilet satışı ile ilgili de resmi sayfalarımızı takip edip onlara riayet etmelerini istiyoruz" dedi.

'SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ'

Amedspor taraftarlarından Furkan Altun, "Kürt milleti Amedspor'u benimsedi. Artık bir araya geleceğiz. Ve Süper Lig'e çıkacağız. Üç kere kutlama yaptık. Kupa gelse de gelmese de biz stadı meşalelerle, sesimizle ve sevincimizle yakacağız. Bu maça taraftarları bekliyoruz. Ama kesinlikle karaborsa ve sahte biletleri kimse almasın. Bu kulüp için çok kötü bir durum" diye konuştu.

'AMEDSPOR'A İNANIYORUZ'

Semanur Yelişi ise, "Kesinlikle çok gururluyuz takımımız adına. Bu yolda başarılar diliyoruz. Amedspor adına hepimiz çok mutluyuz. Sokaklarda ve sahalarda alnımız ak, yüzümüz yukarıdaydı. Biz onlara inanıyoruz. Bence bizim inancımız olduktan sonra onlar bu yolu sonuna kadar gidebilecekler" dedi.

'ONKOLOJİ HASTASIYIM, MAÇA GİTMEYİ ÇOK İSTİYORUM'

Zühra Kaynar da duygularını şu şekilde dile getirdi: "Çok mutluyuz. Hep dua ediyorum. Onkoloji hastası olmama rağmen maça gitmeyi çok istiyorum. İnşallah bu son maçına gitmek nasip olur. Çok seviyoruz, çok destekliyoruz. Kutlamalara eşim ve çocuklarımla beraber katılmayı düşünüyoruz. Hep formamızla geziyoruz."

'AMEDSPOR'UN KAZANMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Esra Eker ise " Açıkçası çok mutluyuz. Çünkü Amedspor olarak bizi temsil ediyorlar. Bizim için gurur verici. Şehrimizin şampiyon olması bizim için çok önemli. Amedspor her kazandığında Diyarbakır adına hepimiz çok seviniyoruz. Sokaklarda şenlikler oluyor. Maça katılacağız. Cumartesi maçımız var ve Amedspor'un kazanmasını dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.