Güncel

DTK, TJA, DBP ve HDP heyeti zılgıtlarla karşılandı

Abone Ol

Kürt ulusal birliğinin sağlanması talebiyle Batman’da çalışmalara başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve yöneticileri, Gercüş ilçesinde esnafla bir araya geldi.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Rüştü Tiryaki, Dersim Dağ ve Sıdık Taş, HDP Gençlik Meclisleri üyeleri buluşmaya katıldı.

HEYET YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İlçe merkezinde esnafları ziyaret eden heyet, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Jin jiyan azadî ve “Bimre ixanet bijî Kürdistan” sloganıyla karşılandı. Esnaftan yoğun ilgi gören heyet, çalışmalarını yoğun polisiye önlemler altında yürüttü. Atılan sloganlara karşı polis, anonsla uyarılarda bulunurken, heyet, iş yerlerinin önüne çıkan esnaf ile balkonlara çıkan yurttaşlarca alkışlandı. 

KADINLAR SLOGAN ATTI

Ziyaret devam ederken kadınların attığı “Kadın cinayetleri politiktir” sloganın da polisin sirenleriyle bastırılmaya çalışılması dikkat çekti. Polisin bu tutumuna karşın kadınlar, “Jin jiyan azadî”, “Direne direne direnişten zafere” sloganları attı.

HEYET HASANKEYF’E GEÇTİ

Yapılan ziyaretin ardından heyet, esnaf ziyareti ve halk buluşması etkinlikleri için Hasankeyf ilçesine geçti. İlçe binasında karşılanan heyet daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Ilısu Barajı suları altında kalması nedeniyle sakinlerinin taşındığı yeni Hasankeyf’te gerçekleştirilen esnaf ziyaretinde esnaf dert yandı. Esnaflar, eski Hasankeyf’te esnaflık yaptıkları zaman adım atılacak yerin olmadığını ancak şimdi ise bomboş dükkanın önünde oturduklarını dile getirdi. 

‘BU DİRENİŞ YÜZYILLARIN DİRENİŞİ’

Esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, 12 bin yılık antik kent Hasankeyf’in 50 yıllık bir baraja kurban edildiğini kaydederek, yapılan evlerin de cezaevine benzetildiğini söyledi. Hasankeyf'teki yıkımın insanların zihninde DAİŞ’in Rojava’ya yönelik saldırısını hatırlattığını kaydeden Aydeniz,  “Nasıl ki DAİŞ acımasızca tarihe saldırıp yıktıysa burada yaşanan durumda aynı. Orada barbarca bir yıkım yaşandı. Bu yıkımın karşısında duranlar DAİŞ’i bitirme noktasına getirdi. Bu gün de Kobanê’nin özgürleşmesinin yıl dönümüdür. Bu gün vahşetin sona erdirilip bir halkın özgürlüğünü kazandığı gün. Bu direniş yüzyılların direnişi” dedi.

Konuşmaların ardından heyetin Hesankeyf programı sona erdi.