Güncel

Boğaziçi mezunları: Kapıya vurulan kelepçe darbedir

Abone Ol

Boğaziçi Üniversitesi mezunları üniversiteye kayyım atanan rektör Melih Bulu’ya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yurt dışında yaşayan mezunlar, üniversite senatosunun 2012’de benimsediği özerklik ve akademik özgürlük ilkelerine aykırı yapılan atamanın, akademik kadro, öğrenciler ve mezunlar tarafından büyük bir tepki topladığını belirtti. 

Açıklamada, “Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak senatomuzun belirlediği ilkeleri savunuyoruz. Ülkedeki ve üniversitedeki gelişmeleri büyük bir endişe ile takip ediyoruz. Ve bütün Boğaziçilileri tüm kalbimizle destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

VAZGEÇİLMELİ

Açıklamada, üniversitenin kapısına vurulan kelepçe hatırlatılarak, “Okulumuzun kapısına vurulan kelepçeyi, tüm üniversitelerin özerkliğine vurulmuş darbe olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz. Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilime ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmelidir. Prof. Melih Bulu’yu istifa ederek, görevini üniversite paydaşlarının seçtiği, akademik geçmişinde şaibe bulunmayan, kurum içinden bir akademisyene teslim etmeye davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada imzası bulunan öğrencilerin yaşadığı ülkeler şu şekilde: “Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Avusturya, Avustralya, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İtalya, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, Polonya, Singapur.”(İstanbul/MA)