Güncel

'Ben fakir, karşı taraf zengin olduğu için kızıma tecavüz edeni 12 gün sonra cezaevinden çıkardılar'

Abone Ol

Kilis'te 15 yaşındayken sistematik cinsel istismara uğraması sonucu doğum yapan kız çocuğunun babası Türkiye’ye seslenerek adalet çağrısında bulundu, “Sesimi duyun” dedi.

Kilis Musabeyli’de 15 yaşından 17 yaşına kadar sistematik cinsel saldırıya maruz kalan kız çocuğu Corona şüphesiyle götürüldüğü hastanede cinsel istismarı doktora anlatmış, doktorun durumu jandarmaya bildirmesi üzerine tutuklanan failin 12 gün sonra tahliye edildiği ortaya çıkmıştı.

15 yaşındaki çocuğuna sistematik cinsel saldırıda bulunan şahsın serbest bırakılmasına isyan eden baba topluma, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına adalet çağrısında bulundu.

Şiho Özdemir ve kız çocuğunun amcası Mehmet Özdemir’in seslerinin duyulması için ulaştıkları CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Baba Özdemir’in yaşadıkları süreci kardeşi Mehmet Özdemir’in çektiği kamera görüntüleriyle kendisine ilettiğini aktardı.

BABA ÖZDEMİR: CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM; ADALET İSTİYORUM

Yarkadaş’ın kişisel Youtube hesabından yayınlanan görüntülerde, baba Şiho Özdemir’in “Biz fakir, karşı taraf zengin diye saldırgan serbest kaldı” diyerek duruma isyan ettiği görüldü. Sanıktan, kendisinin de kızının da şikayetçi olduğunu belirten Şiho Özdemir, kızının şuan bir sığınma evinde koruma altında olduğu bilgisini verdi.

Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen baba Özdemir, “Ben durumu 8’inci ayın 11’inde karakol komutanından öğrendim. Ondan sonra gittim ifademi verdim, davacıyım ve şikayetçiyim dedim. Sanığın en ağır ceza almasını istiyorum dedim. Sanığı tutukladılar, cezaevine koydular. Cezaevinde 12 gün yattı, ben fakir karşı taraf zengin olduğu için bıraktırdılar. Kızım da şu an koruma altındadır. Şuanda ben mağdurum. Adalet istiyorum” dedi.

‘KIZIMA TECAVÜZ EDEN KİŞİ DIŞARIDA GEZİYOR?’

“Şuanda sanık dışarıda geziyor, ben mağdurum. Tecavüz eden kişi şuanda dışarıda geziyor. Cezaevine koydular, biraz içim rahat etti şu an kızıma tecavüz eden kişi dışarıda dolanıyor. Ben şikayetçiyim, en ağır cezayı almasını istiyorum. Sizin başınıza gelseydi ne yaparsınız, yerimde olsaydınız ne yaparsınız?”

‘TÜRKİYE’YE SESLENİYORUM; SİZİN DE KIZLARINIZ VAR,  YERİMDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?’

“Hakimlere, Adalet Bakanlığına, Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum ben bu kişinin tutuklanmasını istiyorum. Tatlı çalan, hırsızlık yapan yatıyor, ama bu kızıma tecavüz ediyor, arada bir çocuk var 12 gün yatıyor cezaevinden çıkıyor. Bu adalet mi? Adalet istiyorum ben. Bu nasıl iş? Ben bir baba olarak mağdurum. Namusumu, şerefimi kirletmiş, en ağır cezayı almasını istiyorum. Türkiye’ye sesleniyorum; sesimi duysunlar. Sizin de kızlarınız var. Yerimde olsaydınız ne yaparsınız?”

AMCA: İTİRAZ SÜRESİ 7 GÜN OLDUĞU HALDE SAVCI İŞLEME KOYUYOR

15 gün önce doğum yapan E.Ö.'nün amcasıyla da konuştuğunu aktaran Yarkadaş, amca Mehmet Özdemir’in de adaletsizliğe isyan ettiğini belirtti.

Yarkadaş, amca Özdemir’in yaşananları kendisine şöyle anlattığını aktardı:

"Yeğenimiz iki yıl önce tecavüze uğramış. İfadeleri açık. Jandarmaya üç kez ifade verdi. İki yıl önce tecavüze uğradığını söyledi. Korktuğu için ilişkiyi sürdürdüğünü söyledi. Jandarma zanlıyı gözaltına aldı. Mahkeme tutukladı. Deliller toplanırken, saldırgan sadece 12 gün cezaevinde kaldı. Savcının tahliye talebi üzerine de serbest bırakıldı. İtiraz süresi yedi gün olduğu halde, savcı 10 gün sonra yapılan itirazı işleme koyuyor ve tahliye istiyor. Mahkeme de kabul ediyor bırakıyor.”

‘SAVCI BİZİ ADETA ADLİYEDEN KOVDU’

“Biz tahliye kararını duyunca savcının yanına gittik. 'Her şey ortadayken ve sanık suçunu kabul etmişken nasıl tahliye istersiniz?' diye sorduk. Savcı bizi adeta adliyeden kovdu. 'Mahkeme bıraktı, gidin onlarla konuşun' diye kızdı. Biz ise derdimizi bile anlatamadık.”

‘NE OLUR PEŞİNİ BIRAKMAYIN’

“Ortada bir tecavüz, mağdur olan yeğenimiz ve bir bebek var. Biz devletimizden adalet istiyoruz. Sanık maddi olarak güçlü diye elimizden bir şey gelmiyor. Siz bu olayı duyurdunuz. Ne olur peşini bırakmayın. Kızın babası ağabeyim fakir bir insan. Avukatımız Halil İbrahim Bey elinden geleni yapıyor. Ama gücümüz yetmiyor. Devletinize sesleniyorum. Yeğenimiz tecavüze uğradı.”

‘AKRABALARI KIZA GELİP ŞİKAYETTEN VAZGEÇMESİNİ İSTEMİŞ’

“Biz adalet istiyoruz. Sanık kayıp. Cezaevinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Akrabaları kıza gelip şikayetten vazgeçmesini istemiş...”