Güncel

AKP’li yeni belediye başkanı eski belediye başkanını yalanladı

Abone Ol

Bitlis’in Tatvan ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani belediyenin borç listesini kentte bulunan reklam panolarına astırarak, yine AKP’li olan önceki dönem Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un açıkladığı borç miktarını yalanladı.

BORÇ, ESKİ BAŞKANIN AÇIKLADIĞI RAKAMIN ÜÇ KATI

Önceki dönem Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Mart 2019’da Tatvan Belediyesi'nin toplam borcunu 129 milyon 696 bin TL olarak açıklamıştı. Ancak seçimlerden sonra yönetimi devralan AKP’li Mehmet Emin Geylani ise belediyenin borcunu 321 milyon 515 bin TL olarak açıkladı. Mevcut borçla, önceki başkanın açıkladığı borç arasında 200 milyon TL fark olması dikkat çekiyor.

YOLSUZLUKTAN SORUŞTURMA İZNİ VERİLMİŞTİ

Belediye borcunu gerçeğe aykırı açıkladığı iddia edilen eski belediye başkanı Fettah Aksoy ve başkan yardımcısı Abdulbaki Menteş hakkında daha önce de İçişleri Bakanlığı tarafından, "İhale kanununa aykırı davranmak" suçlamasıyla soruşturma izni verilmişti. Soruşturma izninin iptalini sağlayarak olayın soruşturulmasını engellemek isteyen Aksoy ve Menteş ise İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması talebiyle başvuruda bulunmuştu.(Bitlis/MA)