Hewler Valisi Omid Xoşnav, Hewler Belediye Başkanı Karzan Hadi, Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Şhwan Zrari ve beraberindeki heyet, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Xoshnaw ve beraberindeki heyet Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Devrim Demir ile DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz tarafından karşılandı. 

‘BÖLGE BARIŞINI DESTEKLİYORUZ’

Xoşnav, Mêrdîn’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nı ziyaret etmek için 3 gündür Amed’de bulunduk. Bugün de Mêrdîn’e geldik. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Kurdistan Bölgesel Hükümeti olarak bölge barışını destekliyoruz. Her zaman barış için bizim üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Siz değerli başkanları da bir gün Hewler’e de davet ediyoruz. Kapılarımız her zaman sizler için açıktır” dedi. 

‘KÜRTLER ARASINDA İLİŞKİ DAHA DA GÜÇLENECEK’

Türk ise, görüşmede “Hiçbir zaman halklar arasında bir engel veya sorun çıkmadı. Mêrdîn halkları olarak her zaman kültürümüze, dilimize ve toprağımıza sahip çıkıyoruz. Keşke Türkiye’deki diğer kentlerde Mêrdîn gibi çok kültürlü olsaydı. O zaman Türkiye’de demokrasi ve barış sağlanmış olurdu.  Her şeyden önce Kürtler arasında bir diyaloğun olmasını istiyoruz. Kürt halkının geleceği için Kürdistan’ın tüm bölgelerinde ilişkilerimizi kurmalıyız. Güney Kürdistan sadece orada yaşayan halkın değil, tüm Kürtlerindir. Bu yüzden tüm Kürtlerin gözü Güney Kürdistan’ın üzerindedir. Güney Kürdistan Yönetimi de bu yüzden tüm Kürtlerin haklarını savunmalıdır. O vakit Kürtler amaçlarına ulaşmış olacaktır. İnanıyorum ki Kürtler arasında hem siyasette hem de halklar arasında ilişkiler daha da güçlenecektir” diye belirtti. 

Demir de Kürt halkının birlik olmasının önemli olduğunu belirterek, “Bir tarafta bizler halkımıza hizmet yapacağız bir tarafta da Kürtlerin birlikteliğinin sağlaması için elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 

ŞIRNEX

AYM kararına uymayan isim Yargıtay Başsavcılığına atandı AYM kararına uymayan isim Yargıtay Başsavcılığına atandı

Mêrdîn'den sonra Şirnex’e geçen Xoşnav ve beraberindeki heyet, Cizîr ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) Cizîr belediye eşbaşkanları Güler Tunç Yerbasan ile Abdurrahim Durmuş’u ziyaret etti. Burada Tunç ve Durmuş tarafından karşılanan heyet ardından eşbaşkanlarla görüşme gerçekleştirdi. Xoşnav ve beraberindeki heyet eşbaşkanları tebrik ederek başarılar diledi. 

Ardından Xoşnav ve beraberindeki heyet Cizre Sanayi ve Esnaf ve Sanatlar Odasını ziyaret etti.(MA)