Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında toplam gözaltı sayısı 8 oldu Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında toplam gözaltı sayısı 8 oldu

Mêrdîn'in Şemrex (Mazıdağı) ilçesine bağlı Xirbe Kurîke (Tanrıyolu) kırsal Mahallesi’nde, 11 Kasım 2020’de Hamit Özkan'ı öldüren koruculardan Velat Özkan, 4 yılın ardından evinde gözaltına alınarak tutuklandı. Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada Velat Özkan'ın 4 yıldır firari olduğu ve kendi evinde yakalandığı belirtildi. Açıklamada evde yapılan aramada da 3 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, şarjör ve mermilerin bulunduğu belirtildi.

Şemrex'te korucular Cevdet Özkan ve yakınlarının gerçekleştirildiği saldırıda akrabaları olan Hamit Özkan öldürülmüş, eşi Hamdiye Özkan ve akrabası Mehmet Özkan ise yaralanmıştı.  Olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında korucu Cevdet Özkan, Halit Özkan ve Kadri Özkan tutuklanırken, Velat Özkan serbest bırakılmıştı. Velat Özkan hakkında ardından yakalama kararı çıkarılsa da bugüne kadar yakalanmadı. Yapılan yargılama 2023 yılında karara bağlanırken, Velat Özkan hakkında “Kasten öldürme”, “Kasten yaralama” suçlamalarından müebbet hapis cezası verilmişti. (Mardin/MA)