Abdulkadir Selvi'nin Gezi Davası hükümlüleri ile Osman Kavala hakkında yeniden yargılama yapılabileceğini yazmasının ardından bir Kavala çıkışı da AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten geldi. Türkeş, 7 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın avukatlarının yargılamanın yenilenmesi için dilekçe verdiklerini belirterek buna tepki gösterenlerin neye karşı çıktığını sordu.

Osman Kavala davasının hem uluslararası alanda hem de iç hukuk açısından önemli bir dava olduğunu belirten Türkeş, Kavala'nın tutukluluğunun uluslararası arenada Türkiye'yi zor duruma soktuğunu belirtti. Kavala'nın serbest bırakılması yönünde Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin kaleme aldığı yazıyı da hatırlattı.

Bahçeli: Muhalefeti uyarıyorum! Bahçeli: Muhalefeti uyarıyorum!

Osman Kavala vakıf olmayan kişilerin konuya dair görüş bildirdiğini savunan Türkeş "Düşünmek bile istemiyorum ama; acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi ihtimali mi bazı çevreleri rahatsız ediyor?" sorusunu sordu.

'İÇ HUKUKLA ÇÖZÜLME İHTİMALİ Mİ RAHATSIZ EDİYOR?'

Türkeş’in paylaşımı şöyle:

“Osman Kavala’nın Yeniden Yargılanma Süreci:

Türkiye’nin hem uluslararası alanda hem de iç hukuk açısından önemli bir davası olan “Osman Kavala” davasının Avukatları Yargılamanın yenilenmesi dilekçesi vermişler. Malumunuz Osman Kavala 7 yıldır yargılanıyor ve tutuklu. Konu medyada yer aldı. Bir sürü (hukukçu) ve hukukçu sıfatı taşımayan kişiler davaya vakıf değilken ve en önemlisi dilekçenin tümünü görmeden konunun aleyhine fikir beyan etmeye başladılar. Ben şahsen merak ediyorum bu kişiler neye dayanarak ve neye karşı çıktılar.

A- Abdülkadir Selvinin meseleyi yazmış olmasına mı?

B- Osman Kavala’nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı?

C- Türkiye’nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulmasına mı?

D- Kendilerinin bunu akıl edememesine mi?

E- Onların oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdan sislerin dağılıyor olmasına mı?

F- Düşünmek bile istemiyorum ama; acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi ihtimali mi bazı çevreleri rahatsız ediyor?”

ekran-goruntusu-2024-05-03-231519.jpg

SELVİ'NİN 'GEZİ VE KAVALA DOSYALARINDA YENİ GELİŞME' İDDİASI

Selvi, ilk olarak 17 Nisan’da “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor” demişti.

MHP’li vekil ve yetkililer bu köşe yazısından dolayı Selvi’yi çok sert sözlerle hedef almıştı.

Selvi daha sonra 26 Nisan’da da köşesinden tekrar ‘yeni bir siyasi iklim’i işaret etmişti. Selvi bu yazısında aynı zamanda iktidarın ilk sıradaki gündemlerinden olan yeni anayasanın zor olacağını fakat ’50+1 sistemi ve ittifakların gözden geçirilebileceğini’ söylemişti.

2 Mayıs'ta bir yazı daha kaleme alan Abdulkadir Selvi, Kavala'nın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutukluları açısından "yeni bir gelişme" olduğunu belirtti. Selvi, Gezi tutuklularının yeniden yargılanabileceğini zira "ortadan kaldırmakla" suçlandıkları hükümetin cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle zaten ortadan kalktığını vurguladı.

Sayıları 40'ı bulduğu belirtilen Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu ise bu yazısı nedeniyle Selvi'yi hedef aldı.

Köroğlu, sosyal medya hesabından, "Ne Osman Kavalaymış arkadaş. Gezi olaylarında hükümetin en önemli görevlisi Başbakan olan, yeni sistemde bizatihi yürütme görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir önemi yok varsa yoksa Kavala" açıklaması yaptı.