Alışveriş, ödeme, nakit ihtiyacı ve faturaların otomatik ödenmesi benzer şekilde birçok mevzuda destek olan kredi kartları kimi vakit bloke olabilir bu durumda bloke iyi mi kalkar ve ne zaman kalkar? Bu soruların yanıtını vermeden ilkin niçin Bloke konulduğuna gelin bir bakalım.

Kredi Kartı Blokesi Nedir? Niçin Konur?

Kredi kartlarının ödemesini geciktirmiş yada asla ödememişseniz belirli bir süre sürekli asgari ödeme yapmışsanız bloke konulmaktadır. Bununla birlikte bloke önemsiz bir şey değildir. Kartınıza ilk olarak bloke koyulur. Arkasından belirtilen ücret ödenmediği takdirde hukuki süreç adım atar ve bu sırada hacze kadar uzanış sergilenebilir. Eğer banka ile taahhütname imzalar ve buna rağmen ödeme yapmazsanız bu durumda hapis cezası alma riskiniz bile var. O yüzden ilk olarak kredi kartı borçlarınızı geciktirmemenizi, 2. olarak kati suretle bloke edilen kredi kartlarının borcunu derhal ödemenizi öneriyoruz.

Kredi Kartı Blokesi nasıl kalkar

Kredi kartı blokesinin kalkması ve kullanmaya devam edebilmeniz için üstünde yer edinen tüm borcun faiziyle birlikte bankaya ödenmesi tabiri caizse 0’lanması gerekmektedir. Eğer borcu tamamen ödeyemezseniz ve kredi kartı üstünde borç görünürse bu durumda yapılacak herhangi bir şey yoktur. Bloke kaldırılmaz ve süreç daha da ileriye gider.

Kredi Kartı Blokesi Ne Süre Kalkar?

Kredi kartı blokesi kaldırma zamanı tamamen bankayla alakalıdır. Bazı banka borcunuzu tamamen bitirdikten 30 dakika içinde bloke kaldırırken, bazı bankalar ise bu süreci 1-2 aya yayabiliyor. Fakat averaj olarak bir süre vermek gerekirse borcu bitirdiğiniz andan itibaren geçen 24 saatlik süre diyebiliriz. Organik olarak banka mesai saatleri içerisindeyse.

Kredi kartı blokesi bilgilendirme yazısı bu şekildeydi. Sual, sorun, görüş ve önerilerinizi yazımızın derhal alt bölümünde yer edinen yorum bölümünden  bizlere ileterek cevap bulabilirsiniz.