Güncel olarak dijital dünyadan alım satım yapmak her sektörün birinci önceliği haline geldi. Bu aşamada kişiler daha uygun fiyatlara daha uygun şartlarda alım yapmak için elinin altındaki interneti kullanıyor. Bu durum hem alıcı hem satıcı için avantajlar sağlıyor. Ancak araştırma yapmak öncelik olmalı. İhtiyacınız olan her şeyi internetten bulabilirsiniz. Hatta ikamet edeceğiniz evi bile internetten almanız mümkün. Ancak burada online ödeme söz konusu olmadığına göre bazı adımları da atmanız gerekiyor.

İnternetten Konut Alımı

Geçmiş zamanlarda kiralık veya satılık ev ya da işyeri ararken cadde ve sokaklardaki afişlerde verilen ilanlara bakılmaktaydı. Şimdilerde ise hemen hemen herkes bu işi internet üzerinden yapmaktadır. Mülk sahipleri satılık veya kiralık gayrimenkullerinin ilanlarını bu amaçla kurulmuş çeşitli internet siteleri aracılığıyla vermektedir. İlanlara bakan alıcı veya kiracılar ilanı verilmiş mekan hakkında fotoğraf, adres bilgileri gibi onların işine yarabilecek ve onlara fikir verebilecek argümanları bulabilmektedirler.

İnternete İlan Vermek

Herhangi bir gayrimenkul hakkında bir ilan verilecekse öncelikle ilanı verilecek şey her ne ise onun hakkında ayrıntılı bilgi verilmelidir. Özellikle satılık ev ilanlarında evin lokasyon bilgileri, krediye uygun olup olmaması, evin özellikleri net bir biçimde ortaya konulmalıdır. Anlatılanlar fotoğraflarla desteklenmeli, verilen görüntüler net olmalıdır.

İlanların Güvenilirliği

Satılık ve ilanlarının güvenilir olup olmadığı ilanı veren kişi (mülk sahipleri) veya kurumun (emlakçılar, inşaat firmaları vb.) verdiği bilgilerden anlaşılabilir. Alıcıyla iletişimi sağlayacak telefon, mail adresi gibi bilgilerin doğru girilmesi önemlidir. Bütün bu faktörler müşterinin güvenini kazanmak açısından kritik bir noktada durmaktadır. Verilen numaralar veya mail adreslerinin kullanılmıyor ya da sahte olması o ilanın gerçekliğinin sorgulanmasına hatta ilana hiç itibar edilmemesine neden olacaktır.

Kısacası internet siteleri üzerinden ev alınmak istendiğinde ilanların doğruluğunun anlaşılabilmesi için sıkı bir tarama çalışmasından geçmesi gerekmektedir. Bu çalışma sonucunda sahte ilanlar elenecek, gerçek ilanlar üzerine odaklanılacaktır.